ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ο κ. Κώστας νομίζει ότι ανέλαβε το Υπουργείο Ποτών, Αλκοόλ και Σεξ!

Η επαναφορά του πανεπιστημιακού ασύλου στα ΑΕΙ και ΤΕΙ ( ή μήπως και στα Λύκεια, Γυμνάσια, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία;) που εξήγγειλε με άκρα ευθυμία ο κ. Κ. Γαβρόγλου δεν είναι για … γέλια. Όσοι τον χλεύασαν ή και απλώς τον επέκριναν γι' αυτή την απόφασή του, έκαναν λάθος και πρέπει να επανορθώσουν. Να ζητήσουν ταπεινά συγγνώμη. Για καλό το είπε ο άνθρωπος. Για να μπορεί να γίνεται ανεμπόδιστα το εκπαιδευτικό κι επιστημονικό έργο στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, χωρίς τις ενοχλήσεις των ξένων εισβολέων (αναρχικών, αντεξουσιαστών, μπαχαλάκηδων), που διακόπτουν τα μαθήματα, σβήνουν την εκπαιδευτική ύλη από τους πίνακες, κυνηγούν τους καθηγητές στους διαδρόμους για να τους δείρουν ή τους χτίζουν ζωντανούς μέσα στα γραφεία τους…
Ακόμη καλύτερα θα ήταν ο υπουργός Παιδείας να επαναφέρει στη ζωή το επαναστατικό ψήφισμα του Οκτωβρίου 1862 για την ίδρυση της ένοπλης πανεπιστημιακής φάλαγγας. Η ένοπλη πανεπιστημιακή φάλαγγα αποτελούνταν από δύο λόχους: έναν ένοπλο λόχο καθηγητών κι έναν ένοπλο λόχο φοιτητών. Την ένοπλη πανεπιστημιακή φάλαγγα, μαζί με την Εθνοφρουρά, χρησιμοποίησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αριστείδης Μωραϊτίνης, όταν ορίστηκε πρωθυπουργός, για πέντε μέρες τον Φεβρουαρίου του 1863 για να σταματήσει τον εμφύλιο πόλεμο που είχε ξεκινήσει ανάμεσα στους «Πεδινούς» του Δημητρίου Βούλγαρη (Τζουμπές) και στους «Ορεινούς» του ναυάρχου Κωνσταντίνου Κανάρη και το πέτυχε.
Η Ένοπλη Πανεπιστημιακή Φάλαγγα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ακόμη και πραγματικά πυρά για ν’ αποτρέψει την εισβολή τόσο των αναρχικών, αντεξουσιαστών, μπαχαλάκηδων όσο και των μικρεμπόρων λαθρεμπόρων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Εξάλλου όλοι τους χρησιμοποιούν τα Πανεπιστήμια ως logistics: οι πρώτοι για τις βόμβες μολότοφ και τα τσεκούρια τους και οι δεύτεροι για τα λαθραία τσιγάρα, αναπτήρες, ναρκωτικά και προφυλακτικά τους. Επίσης, καθηγητές και φοιτητές της Ένοπλης Πανεπιστημιακής Φάλαγγας θα μπορούσαν με την απειλή πραγματικών πυρών να εκδιώξουν από τις κατειλημμένες αίθουσες των ΑΕΙ και ΤΕΙ τους καταληψίες – ντόπιους και ξένους. Είναι προφανές, το καθήκον να κρατήσουν το Πανεπιστήμιο ελεύθερο από τους εισβολείς το έχουν οι ίδιοι οι καθηγητές και οι φοιτητές, δεδομένου ότι ο κ. Ν. Τόσκας… περί αλλά τυρβάζει. Εξάλλου, είναι των τεθωρακισμένων υποστράτηγος και όχι των πεζοναυτών!...
Αμφιβάλλω, όμως, αν ο κ. Κώστας ανήκει στους ριζοσπάστες της Αριστεράς. Δεν μπορεί να πάρει τέτοιες πρωτοβουλίες. Το πολύ πολύ που μπορεί να κάνει είναι να καταργήσει τα Συμβούλια Διοίκησης των ΑΕΙ και ΤΕΙ που ψηφίστηκαν από τη μεγαλύτερη πλειοψηφία βουλευτών που ψήφισαν ποτέ - εκπαιδευτικός νόμος 255, θαρρώ. (Μεταξύ μας, έχει ένα σύνδρομο Ηρόστρατου ο κ. Κώστας!). Επίσης μπορεί να ξαναβάλει τους φοιτητές στη διοίκηση των ΑΕΙ και ΤΕΙ, ώστε οι συνδικαλιστές να μπορούν να πουλάνε θέματα εξετάσεων, βαθμούς, εξάμηνα στους συμφοιτητές τους και να κάνουν practice στο εμπόριο, στις υπηρεσίες, στη διαφθορά μέχρι να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι ή βουλευτές – αν και ιδεολογικά είναι κατά της εμπορευματοποίησης της Παιδείας, του Αθλητισμού και της Επιστήμης!
Εκείνο που είναι παράξενο στις εξαγγελίες του κ. Κώστα είναι η κατηγορηματική του δήλωση ότι θα καταργήσει τις πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Σκοπός αυτής της σπουδαίας μεταρρύθμισης όπως το εξομολογήθηκε ο ίδιος είναι: Να μπορούν οι μαθητές να πηγαίνουν για κανένα ….ποτό, καθώς επίσης και να μπορούν να ….ερωτευθούν! Μάλλον κάποιο λάθος έχει γίνει εδώ. Ο Αλέξης Τσίπρας τον διόρισε υπουργό Παιδείας κι ο κ. Κώστας νομίζει ότι τον έκανε υπουργό ποτών, αλκοόλ και ….σεξ! Μα υπάρχει άλλη υπουργός για την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση, η κ. Λυδία Κονιόρδου, ειδική για να διώχνει την κακή... ενέργεια!
Πάντως μην ανησυχείτε. Όλα αυτά θα γίνουν το 2019 -2020. Συνεπώς δεν έχουν σημασία, επειδή τότε ούτε ο ίδιος θα είναι υπουργός, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση. Η κωμωδία θα έχει τελειώσει πολύ νωρίτερα. Θα αναρωτηθείτε; Μα γιατί λέγονται τότε τέτοιες ανοησίες; Μα για τον αιώνιο λόγο κι αιτία που λέγονται και γίνονται όλες οι βλακείες στην πολιτική: για τα ψηφουλάκια. Μήπως καμακώσουν κανα χαζομαθητή!
Όμως στο υπουργείο Παιδείας το μόνο φαινόμενο δεν είναι ο κ. Κώστας. Υπάρχουν κι άλλα νούμερα και ψώνια. Παράδειγμα ο κ. Κ. Ζουράρις, που αποκάλεσε «μαλάκες» όσους Έλληνες (δηλαδή την πλειονότητα) θεωρούν τον Φιντέλ Κάστρο δικτάτορα! Δηλαδή όταν κυβερνάς μια χώρα 57 ολόκληρα χρόνια τι είσαι; Δημοκράτης; «Επαναστάτης», απαντά ο Ζουράρις. Επαναστάτης είσαι όταν παίρνεις την εξουσία με επανάσταση – άντε και τα 7 πρώτα χρόνια. Τα υπόλοιπα 50 (μισό αιώνα) είσαι δικτάτορας και τύραννος. Απλούστατα. Όπως ο Στάλιν, ο Χίτλερ, ο Μουσολίνι, ο Μάο, ο Σαλαζάρ, ο Φράνκο, ο Κιμ ιλ Σουνγκ (που έκανε δυναστεία), ο Τσαουσέσκου και πολλοί άλλοι αριστεροδεξιοί….
Ο Κ. Ζουράρις μας χάρισε κι άλλο μακάβριο γέλιο, όταν με τη βλακεία 10 βλήτων διακήρυξε: Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει. Τα νησιά τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε. Τη γλώσσα έχει σημασία να μη μας πάρουν! Δηλαδή πώς θα πάρει πίσω μερικά νησιά; Θα τα κλέψει νύχτα όπως τα…κουράδια (πρόβατα στην κρητική διάλεκτο); Εδώ μισό νησί μας πήραν το καλοκαίρι του 1974 και 43 χρόνια μετά δεν καταφέραμε να πάρουμε πίσω ούτε μισό…μέτρο!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.