ΚΟΣΜΟΣ

Σε 20 απολύσεις προχώρησε η Uber μετά από καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης

Η Uber, η εταιρεία της ομώνυμης εφαρμογή ς ιδιωτικής μετακίνησης, απέλυσε 20 εργαζομένους έπειτα από έρευνα που διεξήγαγε για καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο.

Η εταιρεία αναφέρει ότι οι απολύσεις σχετίζονταν με θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης, εκφοβισμού και κακής «εταιρικής ιδεολογίας». Το τελευταίο διάστημα η εταιρία είχε δεχθεί σφοδρές επικρίσεις για τη μεταχείριση των εργαζόμενων γυβαικών της εταιρίας. Μάλιστα, η δημοσίευση κειμένου που συνέταξε πρώην υπάλληλος και στην οποία εξιστορούσε την εμπειρία της οδήγησε την εταιρία στο να ξεκινήσει δύο έρευνες, από τις οποίες αποκαλύφθηκε ότι είχαν υποβληθεί συνολικά 215 καταγγελίες που αφορούν σε σεξουαλική παρενόχληση και άλλους ισχυρισμούς. Τις καταγγελίες εξέτασε η δικηγορική εταιρεία Perkins Coie, δήλωσε εκπρόσωπος της Uber.

Όπως αναφέρει το BBC, η εταιρεία δεν ανάλαβε δράση για 100 από αυτές, 57 παραμένουν υπό εξέταση, ενώ ορισμένοι υπάλληλοι έχουν λάβει προειδοποιήσεις ή βρίσκονται σε περίοδο εκπαίδευσης.

Επιπλέον, η βρετανική εφημερίδα The Guardian αναφέρει ότι κάποιοι από τους υπαλλήλους που απολύθηκαν κατείχαν ανώτερες θέσεις εντός της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Uber είχε προχωρήσει στις αρχές του έτους στο διορισμό του Έρικ Χόλντερ, πρώην υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ υπό την προεδρία Ομπάμα, για να διερευνήσει καταγγελίες που αφορούν σε θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Τα πορίσματα της έρευνας έχουν κατατεθεί στο συμβούλιο της εταιρείας και οι προτάσεις αναμένεται να δημοσιοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.