ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Όμοιος στον όμοιο...

Ή πράγματι δεν ήταν τόσο καταβεβλημένος από τις κακουχίες της φυλακής ή το μακιγιάζ κάνει θαύματα. Ο λόγος για την εμφάνιση του Αθανάσιου – Απόστολου Τσοχατζόπουλου, γνωστότερου ως Άκη, σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ακμαίος, ευθύς και αενάως επηρμένος ο, πρόσφατα αποφυλακισμένος για λόγους υγείας , πρώην υπουργός έδωσε ένα επικοινωνιακό ρεσιτάλ. Στόχος του να ξεπλύνει όσα ανομήματα του επιρρίπτουν με το ήπιο ύφος με το οποίο έκανε στο παρελθόν ένα λιτό γάμο στο Παρίσι και μια γαμήλια δεξίωση σε ταπεινό ξενοδοχείο.

Το ζήτημα είναι αν , παρά τη προσπάθεια, έπεισε και το πιο αφελή τηλεθεατή. Διότι επικαλέσθηκε ότι είναι θύμα σκευωρίας και πολιτικής δίωξης. Τίνος; Μα φυσικά, όπως είπε, από τον Κώστα Σημίτη, με ευθύνη και του Γιώργου Παπανδρέου, οι οποίοι τον «υπονόμευσαν» και του έκαναν«βρώμικο πόλεμο». Ατυχώς για τον ίδιο δεν προσκόμισε στη τηλεοπτική συνέντευξη στοιχεία με τα οποία υποτίθεται πως τον υπόσκαπταν μέχρι εξόντωσης οι δυο πρώην πρωθυπουργοί.

Κυρίως, όμως, ούτε κατά την απολογία του στη διάρκεια της εκδικητικής, κατά τον ίδιο, δίκης του, όπου παιζόταν η τύχη της ελευθερίας του, έφερε κανένα αποκαλυπτικό αποδεικτικό που να δικαιολογεί την σαθρή επιχειρηματολογία του. Αρκούταν τότε να καταγγέλλει το δικαστήριο που εκδίκαζε την υπόθεσή του ως ανεπαρκές και αδύναμο να αντισταθεί στις "άνωθεν" παρεμβάσεις.

Διεμήνυσε ακόμη στου τηλεθεατές ότι «δεν έβαλε το δάχτυλο στο μέλι». Προφανώς μετά από πέντε χρόνια στη φυλακή Κορυδαλλού ο καταδικασμένος πρωτοβάθμια σε 20ετή κάθειρξη για παράνομες αμοιβές που κρίθηκε πως έλαβε για την προμήθεια των υποβρυχίων και των TORM 1, θεωρεί ότι ο κόσμος αποτελείται μόνο από κορόιδα.

Τόνισε πως «δεν υπήρξε δωροδοκία, δεν υπήρχε καταγγελία, δεν υπήρχε διακίνηση χρήματος, δεν βρήκαν καμία πληρωμή σε μένα, τίποτα». Είτε υποφέρει από διαλείψεις μνήμης είτε σκοπίμως ξεχνάει τους μάρτυρες που κατέθεσαν εις βάρος του στο δικαστήριο. Ιδίως όταν προσχηματικά αγνοεί τις 206 σελίδες του πορίσματος που συνέταξαν οι Εισαγγελείς Πρωτοδικών.

Μυθεύματα , λοιπόν, οι «χρυσές μίζες» στα εξοπλιστικά προγράμματα, η απόκρυψη παράνομων αμοιβών του από προμήθειες, οι ιδιοκτησίες τριών εξωχώριων εταιρειών, η εμπλοκή του σε αγοραπωλησίες ακινήτων. Λεπτομέρειες ακόμη για τον αγλαό Άκη ότι το δικαστήριο απεφάνθη ότι αποδείχθηκε πλήρως η πράξη του ξεπλύματος μαύρου χρήματος κατ´επάγγελμα και κατ´ εξακολούθηση από τον ίδιο.

Όλα αθώα, διαφανή και νόμιμα για τον πολιτικό που κακοποίησε την λαϊκή απαίτηση για κοινωνική και πολιτική Αλλαγή και παραμόρφωσε της ιστορικές και ιδεολογικές ρίζες του Κινήματος που υπηρέτησε για προσωπικό όφελος και ατομικό βόλεμα.

Όσο για το ιδιόκτητο ακίνητο στη Διον. Αεροπαγίτου επιχειρηματολόγησε πως πήρε δάνειο για να το αποκτήσει. Πάλι καλά που ισχυρίστηκε ότι έγινε με δωρεές πολιτικών φίλων οι οποίοι συγκέντρωσαν και τα χρήματα για την αποφυλάκισή του.

Αν δεν επρόκειτο για μια γκροτέσκο παράσταση με στοιχεία πικρόχολης σάτιρας η τηλεοπτική εμφάνιση του τέως υπουργού θα μπορούσε να ενσταλάξει με τη κατάντια του μια σταλιά συμπόνοιας στους θεατές της. Ούτε αυτό δεν κατάφερε με τη παροιμιώδη αλαζονεία του και την εκδήλωση των συριζαϊκών πλέον φρονημάτων του.

Με εντελώς φθαρμένη την οποιαδήποτε αξιοπιστία του και δίχως ίχνος πολιτικής υπόστασης ανέλαβε εκών άκων ο αποφυλακισμένος Άκης να υποδυθεί το τσιράκι της κυβερνητικής εργολαβίας που στοχοποιεί το Σημίτη.

Και σε αυτή τη σκηνοθετημένη παράσταση συντόνισε τα δικά του παραμύθια με τα μόνιμα και απέραντα παραμύθια του Μαξίμου. Δεν γινόταν αλλιώς. Σύμφωνα με τη σοφή παροιμία περί έλξης “όποιοι μοιάζουν συμπεθεριάζουν” , για να μην αναφέρω την ευεργετική τροφοδοσία που παρέχει η κοπριά στα λάχανα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.