ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

Με διαδοχική ασφάλιση συνταξιοδοτείται το 60% των ασφαλισμένων

Τι ισχύει με τη νέα εγκύκλιο για τη διαδοχική ασφάλιση

Δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγο η «πολυαναμενόμενη» εγκύκλιος για τη διαδοχική ασφάλιση, σε εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου, που υπέγραψε ο ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος.

Ως γνωστόν με διαδοχική ασφάλιση συνταξιοδοτείται το 60% των ασφαλισμένων. Η απουσία διευκρινίσεων για τις αλλαγές στο καθεστώς διαδοχικής ασφάλισης «εμπόδιζε» την έκδοση τόσο των κύριων όσο και των επικουρικών συντάξεων. Ήταν δώρο «άδωρον» η σύσταση 100 κλιμακίων με υπαλλήλους που θα «έτρεχαν» τη διαδικασία με  κίνητρο το μπόνους των 250 ευρώ μηνιαίως αφού δεν είχαν αντικείμενο δουλειάς.
Συγκεκριμένα με την εγκύκλιο:  
- Παρέχονται οδηγίες για την ενιαία εξέταση αιτήσεων που περιέχουν διαδοχικό χρόνο ασφάλισης και υποβάλλονται μετά την 13/05/2016.
- Απλοποιείται η διαδικασία υπολογισμού και έκδοσης κύριων και επικουρικών συντάξεων καθώς και εφάπαξ. Από την 01/01/2017 ο χρόνος ασφάλισης που είχε διανυθεί στον πρώην φορέα στον οποίο ο ασφαλισμένος είχε, με βάση την απασχόλησή του, υποχρέωση υπαγωγής, λογίζεται ως χρόνος ασφάλισης στον ΕΦΚΑ.
- Αίρονται στρεβλώσεις του παρελθόντος και επιταχύνεται η απονομή των παροχών, καθώς οι νέες διατάξεις εφαρμόζονται ενιαία στον ΕΦΚΑ και στο ΕΤΕΑΕΠ.

Διαβάστε εδώ την εγκύκλιο του υπουργείου εργασίας

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.