ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ανατροπή στη στασιμότητα της παράταξης, ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας

Συμμετοχή και ενότητα. Ανατροπή στην παραταξιακή στασιμότητα και ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Στις 12 Νοεμβρίου να εκλέξουμε νέα ισχυρή ηγεσία, πρώτο βήμα στην πορεία για την ανάκτηση του πρωταγωνιστικού ρόλου της Προοδευτικής Παράταξης στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Καλώ τον προοδευτικό πολίτη που παραπλανήθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ, τον αποστασιοποιημένο κι εκείνον που μετεωρίζεται και προβληματίζεται αν θα καταφύγει στη συντηρητική ΝΔ για να βάλει ένα τέλος στη ζημιά που προκαλεί στη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καλώ τον σημερινό μη προνομιούχο, τον περιθωριοποιημένο άνεργο, τους απειλούμενους από εισοδηματική εξαφάνιση εργαζόμενους και αγρότες, τους μικρομεσαίους που το κράτος δημεύει κατά 80% το εισόδημά τους, τη μεσαία τάξη που εξαθλιώνεται, τη νέα γενιά της γνώσης, της καινοτομίας και της δημιουργικότητας που απειλείται από το πελατειακό κράτος και τη μετανάστευση, να έλθουν μαζί μας. Να αποτελέσουν μέρος της προσπάθειας για εθνική ανασυγκρότηση, να δώσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο ξεκίνημα της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.

Είναι η ώρα, είναι η ιστορική ευκαιρία, η προοδευτική Παράταξη έχει τη δυνατότητα να κάνει την ανατροπή, να μετεξελιχθεί και να ξεφύγει από τη στασιμότητα του 7% . Είναι η στιγμή να διαμορφώσουμε μια νέα εναλλακτική, προοδευτική κυβερνητική πρόταση.

Μιλάμε για ένα νέο Κίνημα, μια νέα παράταξη. Νέα παράταξη χωρίς νέα ηγεσία δε γίνεται. Γι’ αυτό ζητώ να είστε αυστηροί ως κριτές με όλους μας.

Να κριθούμε οι υποψήφιοι με κριτήρια πολιτικού ΑΣΕΠ, τα κοινωνικά κι επαγγελματικά μας ένσημα, την καθαρή πολιτική ταυτότητα, τον απολογισμό του πολιτικού έργου και φυσικά την αξιοπιστία μας. Ήρθε η ώρα να βάλουμε τους κομματικούς μηχανισμούς, την οικογενειοκρατία, τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, στο περιθώριο της πολιτικής.

Το πρόταγμα του νέου προοδευτικού Κινήματος, της σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας, είναι η Παραγωγική Ελλάδα. Η χώρα πρέπει να παράξει νέο πλούτο που θα αναδιανείμει με κοινωνικό πρόσημο.

Εχω καταθέσει ολοκληρωμένη προγραμματική πρόταση με τέσσερις νέες πηγές πλούτου.

α) Αξιοποίηση των εθνικών κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων που τις επόμενες δεκαετίες θα συνεισφέρουν 2 δις €/χρόνο στο εθνικό ασφαλιστικό σύστημα και μαζί με τη συνολικότερη ενεργειακή μας διπλωματία, θα αναβαθμίσουν γεωπολιτικά τη χώρα, β) αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, που μπορεί να προσελκύει 15 δις € επενδύσεις το χρόνο γ) σύγχρονο επιτελικό Κράτος Project Manager, με αντικειμενική αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα δ) Το πρόγραμμα «Νέα Γενιά» που στηρίζεται σε ένα σύγχρονο, απελευθερωμένο, ανταγωνιστικό δημόσιο Πανεπιστήμιο, το οποίο μετασχηματίζεται σε διεθνές κέντρο σπουδών, στηρίζει την κοινωνία, την αγορά και τη νεανική επιχειρηματικότητα και αυξάνει κατά 2% το ΑΕΠ.

Υπηρετώ την παράταξη χρόνια. Έχω κάνει πράξη την ενότητα στις δύσκολες στιγμές. Πιστεύω στη σύνθεση και τη συναίνεση. Ως επικεφαλής της Επιτροπής για τη Σοσιαλδημοκρατία πετύχαμε τη δημιουργία της ΔΗΣΥ, το καλοκαίρι του 2015.
Την ενότητα υπηρετεί και η πρότασή μου για την ενοποίηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, ΔΗΣΥ–Ποταμιού, με Πρόεδρο τον επικεφαλής του νέου Προοδευτικού Κινήματος. Θα είναι η πρώτη μου κίνηση εφόσον εκλεγώ, με δεύτερη την προώθηση ιδρυτικού συνεδρίου του νέου κόμματος, μέχρι το Φεβρουάριο του 2018.

Κόμμα, ενιαίο, πολυτασικό, αποκεντρωμένο, με ένα κεντρικό συμβούλιο και 13 ισχυρά περιφερειακά.

Στις 12 Νοεμβρίου, αποφασίζουμε για νέο αρχηγό, νέο Κίνημα, μία ενιαία Κοινοβουλευτική Ομάδα. Αποφασίζουμε να προχωρήσουμε μαζί μπροστά για μια νέα μεγάλη δημοκρατική παράταξη, με πρωταγωνιστικό ρόλο στην κοινωνία και την πολιτική.

Καθ. Γιάννης Μανιάτης
Βουλευτής Αργολίδας Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.