ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Με καμάρι και ζουρλομανδύα

Το τι ληγμένα χάπια καταπίνουν στου Μαξίμου τα γνωρίζουν μόνο οι προσωρινοί ένοικοί του. Το σίγουρο είναι ότι έχουν ξεφύγει με ορατές τις αλλοπρόσαλλες παρενέργειες τους. Δεν εξηγείται αλλιώς ότι η κυβέρνηση βλέπει «προβοκάτσια» πίσω από τους πυροβολισμούς προς τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαρ. Τρικούπη.

Επιχειρεί δηλαδή να σπείρει σύγχυση και να στρέψει τις υποψίες για τη δολοφονική επίθεση προς τους πάντες και τα πάντα. Οπωσδήποτε όμως σε άλλους πλην των φυσικών αυτουργών. Με δυο λόγια αφήνει πλαγίως να εννοηθεί ότι το ίδιο το ΠΑΣΟΚ είναι υπαίτιο της τρομοκρατικής ενέργειας, διεκδικώντας δήθεν δημοσιότητα λίγο πριν από τις εκλογές για τον νέο πολιτικό φορέα.

Αφήνει εμμέσως υπονοούμενα ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται η τακτική δολιοφθοράς της Νέας Δημοκρατίας επειδή υποτίθεται επιδιώκει να εκθέσει την κυβέρνηση απέναντι στο λαό του οποίου δοκιμάζεται το αίσθημα ασφάλειας.

Το χειρότερο είναι ότι στις συνωμοσιολογικές κυβερνητικές αρλούμπες προστίθενται τα δασκαλεμένα φιλοκυβερνητικά τρολς που διαδίδουν ότι η ύπουλη τρομοκρατική επίθεση σκόπευε να υπονομεύσει τις αποκαλύψεις για τη μεταφορά χρημάτων Ελλήνων στο εξωτερικό σύμφωνα με τα paradise papers, προκειμένου να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη.

Με το παραλογισμό τους επιμένουν ότι τρομοκράτες και ραδιούργα αντιπολίτευση μηχανεύτηκαν από κοινού να γεμίσουν τα πεζοδρόμια με νεκρούς για να χαλάσουν το κυβερνητικό επικοινωνιακό σόου! Στη προκειμένη περίπτωση όσοι το ισχυρίζονται δεν έχουν ανάγκη αποτοξίνωσης από τη κατανάλωση ληγμένων φαρμάκων αλλά κανονικό ζουρλομανδύα.

Εξάλλου μια ανερμάτιστη κυβέρνηση ενθαρρύνει τα διαδικτυακά τσιράκια της σε διανοητικούς ακροβατισμούς. Όχι αποσκοπώντας να διατηρήσει την τάξη, αλλά επιχειρώντας εμμονικά να διαχειριστεί κάθε είδους αταξία, πόλωση και όξυνση προς μικροκομματικό όφελός της. Τι άλλο, άραγε, συνιστά η αποφυλάκιση μέσα στα δυο τελευταία χρόνια 10.000 δολοφόνων και βιαστών κρατουμένων σύμφωνα με το νόμο του ιδεοληπτικού Παρασκευόπουλου;

Και πόσο πια περίεργο είναι η Ελληνική αστυνομία να διακρίνεται για τόσες αξιοσημείωτες επιτυχίες στο τομέα των ποινικών αδικημάτων, ενώ είναι σχεδόν ανύπαρκτη στη πενιχρή δίωξη εξεγερσιακών, μπαχαλάκηδων και ανταρτών πόλης που επιδίδονται συστηματικά σε ενέργειες εκδίκησης, εκφοβισμού, εκβιασμών και τρομοκράτησης των πολιτών ;

Ωστόσο οι απαντήσεις δεν εντοπίζονται στη δυσλειτουργία των σωμάτων ασφαλείας αλλά στην ανεπάρκεια των πολιτικών επικεφαλής τους. Είναι ο μοιραία άβουλος Νίκος Τόσκας που παρακολουθεί ως νέο -Νέρωνας τους απειλητικούς ακτιβιστές να τα κάνουν «λαμπόγυαλο» σε δημόσιες υπηρεσίες και γραφεία ιδιωτικών εταιρειών.

Είναι και ο εξοργιστικά ήπιος και υπερανεκτικός πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ο οποίος όχι μόνο παρενέβη ώστε να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες για το “ντου¨ στο προαύλιο της Βουλής αλλά και διέθεσε τα πληρώματα των περιπολικών της ΕΛΑΣ να κάνουν τους ταξιτζήδες στους “μπουκαδόρους” στο ναό της Δημοκρατίας .

Αυτό το σκηνικό ξέφραγου αμπελιού, κουκουλώματος και ατιμωρησίας που διαμορφώνει η κυβέρνηση, αναπόφευκτα ενισχύει τη κλιμάκωση της δράσης των παραβατικών συμπεριφορών κατά της Δημοκρατίας και των θεσμών της. Πρόκειται για αναβάθμιση της ανομίας που εξελίσσεται από προπηλακισμούς και γιαουρτώματα βουλευτών σε επιθέσεις με σπρέι, μολότοφ και εκρηκτικούς μηχανισμούς σε κομματικά γραφεία για εκτιναχθεί σε εκτοξεύσεις σφαιρών από Καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών μονάδων που τα φρουρούν. Εως τώρα.

Προφανώς η αμέτοχη της πραγματικότητας κυβέρνηση Τσίπρα -Καμένου, ακόμη κι αν βομβαρδιστεί από τρομοκράτες το Κοινοβούλιο θα το θεωρήσει εκφραστικό χάπενινγκ των “παιδιών” ή δόλια τρικλοποδιά της αντιπολίτευσης, προκειμένου να διατρανώσει καμαρωτή ότι «Ζούμε σε ασφαλέστατη χώρα».

Συμβαίνει, άλλωστε, αυτή νευρική διαταραχή σε όλους εκείνους που η δίψα για παραμονή στην εξουσία ενισχύεται μονίμως από αυταπάτες. Ενώ στη πραγματικότητα ισχύει ότι :”μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι”

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.