ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Μια γερασμένη κυβέρνηση

Το τέλος κάθε χρονιάς γίνεται αφορμή για απολογισμούς. Άλλους νηφάλιους και αμερόληπτους, άλλους  πιο γόνιμους και στοχαστικούς. Η ανάπαυλα των γιορτών χαρίζει μια  μικρή άνεση στους ανθρώπους για αποτιμήσεις των πραγματικών γεγονότων του βιωμένου χρόνου.

Μόνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, δυστυχώς, αγνοεί επιδεικτικά την πραγματικότητα που την περιβάλλει και περιφρονεί τα αποτελέσματα της δικής της διαχείρισης τη χρονιά που έχει διανυθεί. Συνειδητά , αν όχι κυνικά ,ενσκύπτει σε επιλεκτικές ερμηνείες  και αποκρύψεις, προκειμένου μέσω απίθανων αναγωγών να δικαιολογήσεις τις  πράξεις της. Χωρίς πολύ σκέψη, δίχως κόπο και αίσθημα δικαίου.

Ειδικότερα σε ότι αφορά  τους οικονομικά ασθενέστερους τους οποίους τσεκουρώνει αμείλικτα  Τόσο με την αύξηση των φόρων και την αύξηση του ΦΠΑ στα ευρείας κατανάλωσης τρόφιμα από το 13% στο 24%, όσο και με τη σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ, την περικοπή του επιδόματος θέρμανσης κατά 50%, τον αποκλεισμό των μακροχρόνια ανέργων από το επίδομα του ΟΑΕΔ, την επερχόμενη στην κατάργηση της έκπτωσης φόρου εισοδήματος για ιατρικές δαπάνες κ.α.

Κατά τα άλλα η κυβέρνηση διατρανώνει  ότι «βγαίνουμε από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια». Με το ίδιο θράσος  αποσιωπά τους πλειστηριασμούς κατοικιών αδύναμων και  απροστάτευτων ανθρώπων με κακόγουστες παραστάσεις ενώπιον των τραπεζιτών, ενώ αγνοεί τους 1 και πλέον εκατομμύριο πολίτες στους οποίους έχει  επιβληθεί δέσμευση λογαριασμών. Πόσο μάλλον δεν λαμβάνει καν υπ' όψη της του 4 εκατομμύρια φορολογούμενους στους οποίους  έχουν βεβαιωθεί ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, οι μισοί εκ των οποίων απειλούνται με αναγκαστικές κατασχέσεις!

Ωστόσο, μια κυβέρνηση που υποτίθεται είναι φιλολαϊκή αντί να ανακουφίσει την πληγωμένη κοινωνία και να δώσει μια ανάσα στη ζωή των μαραζωμένων πολιτών, λαϊκίζει ασύστολα. Η σπουδή της για στοχευμένα δοσίματα, εφάπαξ παροχές σε ειδικές ομάδες πληθυσμού και οι μικρομποναμάδες, προσφέρει προσωρινά και μηδαμινά υλικά εφόδια ενίσχυσης  των  συνθηκών  ζωής των πολιτών. Δεν τη βελτιώνει.

Αφού έκοψε προνοιακά επιδόματα σε πολύτεκνους,  ανάπηρους, μακροχρόνια ανέργους, και άπορα νοικοκυριά με μικρά  παιδάκια, τώρα προσηλώνεται σε μια επιλεκτική επιδοματική πολιτική εν είδη πενιχρού κρατικού συσσιτίου. Γεγονός που συμβάλει στην αναπαραγωγή της πελατειακότητας και του ρουσφετιού. Πρακτικές που κάποτε απέδιδε αποκλειστικά στους τάχα διεφθαρμένους προκατόχους της , τώρα υιοθετεί τις ίδιες με πρωτοφανή ζέση.

Αναπόφευκτα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ κλείνοντας τρία χρόνια παραμονής στην εξουσία δείχνει πρόωρα γερασμένη.  Όχι επειδή αντιγράφει τα τερτίπια των προγενέστερων, ούτε γιατί μοιάζει εξαντλημένη από την όποια ενεργητικότητα. Μόνο και μόνο γιατί ενσωματώνει άχαρα το χειρότερο των κακών γηρατειών. Την αδιαφορία της ψυχής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.