31/01/2018@18:37
Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και καρύδια
Υλικά
500 γρ. παντζάρια
250 γρ. γιαούρτι
2 κ.σ. ξύδι
2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
2 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. καρύδια, χοντροκομμένα
φύλλα βασιλικό, για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Πλένουμε και τρίβουμε σχολαστικά τα παντζάρια κάτω από τρεχούμενο νερό.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα παντζάρια με αρκετό νερό ώστε να τα σκεπάζει και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Ξεπλένουμε τα παντζάρια κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό, αφαιρούμε τη φλούδα τους και τα κόβουμε σε κύβους.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ξύδι, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα παντζάρια και τα καρύδια και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε τη σαλάτα σε μπολ σερβιρίσματος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr
Σχετικά άρθρα
Μία εξαιρετική συνταγή για ρεβίθια με λάχανο και σάλτσα γιαουρτιού. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); Για τα ρεβίθια: window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function ()
Eύκολος, δροσερός και νόστιμος γιαουρτοκορμός με καρπούζι και μόλις 5 υλικά. Υλικά 900γρ. γιαούρτι στραγγιστό 3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη 300γρ. μπαλίτσες από καρπούζι, (με τη βοήθεια του παριζιέν) 150ml γάλα, ζεστό (όχι καυτό) 30γρ. ζελατίνη σε φύλλα window.AdmanQueue = window.AdmanQueue ||
Σε αυτή τη συνταγή γεμίζουμε κολοκυθοανθούς με ρύζι και λαχανικά και συνοδεύουμε το καλοκαιρινό αυτό πιάτο με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || [];
Μία εξαιρετική συνταγή για πράσινη σαλάτα με πορτοκάλι, καρύδια και βινεγκρέτ πορτοκαλιού. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr',
Αυτή τη νόστιμη κι εύκολη σαλάτα μπορείτε να την κάνετε 2-3 ώρες πριν το σερβίρισμα και να τη διατηρήσετε σκεπασμένη με μεμβράνη στο ψυγείο. Γι’ αυτό είναι βολική σε καλέσματα, γιατί δεν χρειάζεται να τρέχετε την τελευταία στιγμή
Ποιος δεν υποκύπτει στη γλύκα του λουκουμά σε όποια εκδοχή και αν βρεθεί μπροστά του; Δοκιμάστε τους με γιαούρτι και σίγουρα θα τους φτιάξετε ξανά πολλές φορές… Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h:
Μια πολύ εύκολη συνταγή για μια απλή νόστιμη και θρεπτική σούπα. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); Μερίδες: 6 window.AdmanQueue