Υλικά
110 γρ. σκούρα σοκολάτα (60% έως 70%), ψιλοκομμένη
½ φλ. αλατισμένα καβουρδισμένα φιστίκια, ψιλοκομμένα
12 μεγάλες φράουλες, με το κοτσάνι
Εκτέλεση
Στρώνουμε σε ένα ταψί αλουμινόχαρτο.
Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ και τη λιώνουμε σε μπεν μαρι.
Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Αφαιρούμε προσεκτικά το μπολ και αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει για περίπου 5 λεπτά.
Τοποθετούμε τα φιστίκια σε ένα μικρό μπολ.
Στη συνέχεια, παίρνουμε μία μία τις φράουλες και κρατώντας τες από το κοτσάνι, τις βουτάμε στην σοκολάτα, καλύπτοντας περίπου τα δύο τρίτα.
Αμέσως μετά τις βουτάμε στο μπολ με τα φιστίκια.
Βάζουμε τις φράουλες στο ταψί με το αλουμινόχαρτο και τις βάζουμε στο ψυγείο μέχρι η σοκολάτα να σταθεροποιηθεί, για περίπου 10 λεπτά.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr
Σχετικά άρθρα
Πώς μπορεί να γίνει μια ζεστή σοκολάτα ακόμη πιο νόστιμη; Μα με ουίσκι. Μια πολύ ωραία και cozy πρόταση για τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Υλικά για 6-8 κούπες: 4 κουτ. της σούπας κακάο σε σκόνη 1 λίτρο γάλα πλήρες
Martini (μαρτίνι) ένα όνομα με δεκάδες παραλλαγές και με αμέτρητους λάτρεις. Ξεκινώντας από τα βασικά, λέγοντας martini εννοούμε ένα μείγμα από gin ή βότκα μαζί με βερμούτ, πάγο και γαρνιτούρα. Μόλις το μείγμα ετοιμαστεί, στραγγίζεται σε ένα παγωμένο ποτήρι κοκτέιλ.
Ψάχνετε μια πρωτότυπη συνταγή για ρόφημα για τα κρύα πρωινά ή απογεύματα του χειμώνα; Σας βρήκαμε μια διαφορετική σοκολάτα, με ροζ χρώμα, λαχταριστή και πεντανόστιμη. Θα
Καθώς ο καιρός δροσίζει -με αργούς βέβαια ρυθμούς- αναζητούμε ζεστά ροφήματα. Και τι πιο comfort και χειμωνιάτικο από μια ζεστή σοκολάτα! Σας έχουμε την τέλεια συνταγή για λευκή ζεστή σοκολάτα. Υλικά Μερίδες: 1 200 ml γάλα πλήρες 100
Λαχταριστό και αέρινο μιλφέιγ, σε ανοιξιάτικη εκδοχή, εμπλουτισμένο με φράουλες. Η μαστίχα Χίου κάνει τη διαφορά, δίνοντας υπέροχη γεύση και άρωμα στο γλυκό σας. Υλικά 2 φύλλα σφολιάτας 1 κρόκο αβγού χτυπημένο
Μπορεί να λείπουν τα αυγά από αυτή την μους αλλά σίγουρα δεν της λείπει η νοστιμιά. Σοκολατένια και με άρωμα εσπεριδοειδών, συνδυάζει το ιδανικά το αβοκάντο με το ρούμι και τον καφέ. Υλικά 2 αβοκάντο ώριμα, λιωμένα στο
Ένα τέλειο απεριτίφ, που μπορείτε να πιείτε είτε πριν αρχίσετε το δείπνο σας είτε αφού το έχετε ολοκληρώσει. Το μυστικό της επιτυχίας του συγκεκριμένου ποτού είναι η σοκολάτα, τόσο σε λικέρ όσο και σε γαρνιτούρα! Και το αποτέλεσμα;