ΚΟΣΜΟΣ

Αντιδράσεις από την Ουάσινγκτον

Η αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν θα παραστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ν. Κορέας

Η 28χρονη αδελφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν θα μεταβεί στη Νότια Κορέα για να παραστεί την Παρασκευή στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, ανακοίνωσε το νοτιοκορεάτικο υπουργείο Ενοποίησης.

Η Κιμ Γιο-Γιονγκ, ανώτερο στέλεχος του κυβερνώντος Κόμματος των Εργατών, θα συμμετάσχει σε μια αποστολή υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Βόρειας Κορέας υπό τον κατ’ όνομα ηγέτη της χώρας.

Ωστόσο η επίσκεψη αυτή της Κιμ Γιο-Γιονγκ στη Νότια Κορέα ενδέχεται να προκαλέσει ένταση μεταξύ Σεούλ και Ουάσινγκτον, καθώς τον περασμένο χρόνο το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ την περιέλαβε στον κατάλογο με τα πρόσωπα εναντίον των οποίων έχουν επιβληθεί κυρώσεις για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και λογοκρισία.

Εξάλλου εναντίον του Τσόι Χούι, του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Καθοδήγησης Άθλησης που θα συμμετέχει επίσης στην αποστολή, έχει επιβληθεί απαγόρευση ταξιδίων από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η Κιμ Γιο-Γιονγκ είναι αντιπρόεδρος του Τμήματος Προπαγάνδας του κόμματος, το οποίο είναι αρμόδιο για την ιδεολογική καθοδήγηση των Βορειοκορεατών μέσω των μέσων ενημέρωσης, της τέχνης και του πολιτισμού. Ο Τσόι έχει εργαστεί στο παρελθόν για την ίδια υπηρεσία.

"Ένα από τα θετικά της επίσκεψής της είναι ότι πρόκειται για κάποιον που μπορεί να στείλει ένα απευθείας μήνυμα εκ μέρους του αδελφού της Κιμ Γιονγκ-Ουν", σχολίασε ο Σιν Μπέομ-Τσουλ, καθηγητής της Διπλωματικής Ακαδημίας της Σεούλ.

"Το πρόβλημα είναι ότι έρχεται μαζί με τον Τσόι Χούι (...) Αυτό προκαλεί ανησυχία ότι η Βόρεια Κορέα είναι πιθανό να επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες ως μέσο προπαγάνδας, αντί για ένα ενδεχόμενο άνοιγμα προς έναν διάλογο με τη Νότια Κορέα", πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.