05/02/2018@20:20
Κρεμώδες ριζότο με παντζάρια
Υλικά
500 γρ. φρέσκα παντζάρια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, κατά βούληση
½ κ.γ. βούτυρο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
250 γρ. λευκό μεσόκοκκο ρύζι για ριζότο
150 ml. λευκό κρασί
700 ml. ζωμό λαχανικών, ζεστό
½ φλ. παρμεζάνα, τριμμένη + επιπλέον για γαρνίρισμα
4 κ.σ. ξινόκρεμα
μαϊντανό, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
Ξεφλουδίζουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα παντζάρια.
Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε τα παντζάρια.
Ραντίζουμε τα παντζάρια με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.
Εντωμεταξύ, σε ένα πυρίμαχο τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1 κ.σ.) μαζί με το βούτυρο.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει ημιδιάφανο.
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να καλυφθεί από το βούτυρο και το λάδι.
Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 5 λεπτά.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών.
Ανακατεύουμε ξανά, σκεπάζουμε το τηγάνι και το τοποθετούμε στο φούρνο.
Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Αφαιρούμε τα παντζάρια από το φούρνο και πολτοποιούμε το ¼ από αυτά.
Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα παντζάρια.
Ρίχνουμε στο ριζότο την παρμεζάνα, τον πουρέ παντζαριών, τα ψιλοκομμένα παντζάρια και ανακατεύουμε.
Γαρνίρουμε με παρμεζάνα και μαϊντανό και σερβίρουμε κάθε μερίδα με συνοδεία 1 κ.σ. ξινόκρεμα.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr
Σχετικά άρθρα
Μια σαλάτα που κάνει πρωταγωνιστές απόλυτα χειμωνιάτικα υλικά, όπως το παντζάρι και τα εσπεριδοειδή φρούτα μπορεί να ανοίξει υπέροχα ένα Κυριακάτικο γεύμα, ακόμη κι ένα γιορτινό. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || [];
Φτιάχνουμε μια απολαυστική ταρτ τατέν με παντζάρια. Η γλύκα των παντζαριών ταιριάζει αρμονικά με το μηλόξιδο και το κύμινο. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); Μερίδες: 6-8 window.AdmanQueue
Με έντονα αλμυρή και ιωδιούχα προσωπικότητα, απογειώνει γευστικά τα πιάτα που τον φιλοξενούν. Περί λευκού ταραμά ο λόγος… Υλικά 1 παντζάρι, περίπου 150 γρ. 200 γρ.
Μια εντυπωσιακή σε εμφάνιση, αλλά και γεύση σαλάτα με βάση το παντζάρι, που μπορεί κάλλιστα να πρωταγωνιστήσει και σε ένα εορταστικό τραπέζι. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue
Φτιάχνουμε σπιτικό χυμό γεμάτο από βιταμίνες και με μόλις 74 θερμίδες. Θα χρειαστούμε 3 μόνο υλικά για να τον φτιάξουμε. Υλικά 200 γρ. παντζάρια 2 μήλα, κομμένα στα τέσσερα 2 μεγάλα κομμάτια
Κλασική και αγαπημένη συνταγή για παντζάρια σαλάτα με καρύδια και ένα πλούσιο dressing με γιαούρτι. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στο dressing και λίγο σκόρδο λιωμένο, θα το κάνει πεντανόστιμο. Υλικά 600γρ. παντζάρια χωρίς τα φύλλα τους 100γρ. καρυδόψιχα ψιλοκοπανισμένη
Μία εξαιρετική συνταγή για παντζαρόσουπα. Μερίδες: 3 Βαθμός δυσκολίας: 2/5 Χρόνος μαγειρέματος: 15’ Χρόνος παρασκευής:10’ Vegan, gluten free, eating for beauty window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); Υλικά (3