ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη

Τεράστιο το σκάνδαλο διαφθοράς της Νοvartis στην Ελλάδα, δηλώνει Γάλλος Ευρωβουλευτής

Για μίζες της Novartis που αγγίζουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ μόνο στην Ελλάδα, μιλάει ο πρώην πρόεδρος των Πρασίνων, γνωστός για την αποκάλυψη μεγάλων σκανδάλων, Ντανιέλ Κον Μπετίτ, σε συνέντευξή του στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό "Europe 1" και στην εκπομπή "L’ Europe a la Une": «Πρέπει να ξέρουμε ότι στη Novartis είναι ειδικοί στη διαφθορά» τόνισε ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ και αναφέρθηκε στη διεθνή διάσταση του σκανδάλου.

Στα τέλη του 2016 -σημείωσε- στην εταιρεία επιβλήθηκε ένα πρόστιμο ύψους 314 εκατομμυρίων ευρώ στις ΗΠΑ, επειδή δωροδόκησαν αλυσίδα φαρμακείων, προκειμένου να παραγγείλουν φάρμακα. Το ίδιο πράγμα στην Κίνα, όπου υπήρξε ανάλογο πρόστιμο ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, επειδή δωροδόκησαν φαρμακεία. Πρόκειται πράγματι για μία επιχείρηση μεγάλων διαστάσεων, στην οποία εμπλέκονται χιλιάδες γιατροί και δημόσιοι υπάλληλοι, που δωροδοκήθηκαν για να διευκολύνουν τη συνταγογράφηση φαρμάκων Novartis. Και επιπλέον υπήρχαν μίζες για εμβόλια που υπολογίζονται σε 50 εκατομμύρια ευρώ».

Ερωτηθείς για την ελληνική διάσταση του σκανδάλου, ο κ. Κον Μπετίτ υπογράμμισε: «Η υπόθεση πήγε στη Βουλή των Ελλήνων, διότι στην Ελλάδα αν εμπλέκονται πρώην μέλη της κυβέρνησης, ή βουλευτές, πρέπει να γίνει έρευνα από το Κοινοβούλιο. Υπάρχουν, λοιπόν, δύο πρώην πρωθυπουργοί και οκτώ πρώην υπουργοί. Καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για ένα τεράστιο σκάνδαλο, στο οποίο εμπλέκεται όλη η αντιπολίτευση του Αλέξη Τσίπρα, από την κλασική Δεξιά, τη ΝΔ, έως και τους Σοσιαλιστές».
Για την εξέλιξη που θα μπορούσε να λάβει η υπόθεση του σκανδάλου της Novartis, ο κ. Κον Μπεντιτ προβλέπει ότι θα μπορούσε να επωφεληθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς παρουσιάζεται ως ο «μόνος καθαρός», κάτι που θα μπορούσε να τον οδηγήσει ίσως σε εκλογές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.