6 μέτριες αγκινάρες, καθαρισμένες από τα χοντρά εξωτερικά φύλλα και το κοτσάνι
2 κ.σ. βούτυρο, σε 6 κομμάτια
1/2 φλ ή περισσότερο νερό
φέτες λεμονιού
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τις αγκινάρες για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε τα ψίχουλα και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί.
Ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα ψίχουλα ψωμιού, ανακατεύοντας συχνά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε.
Σουρώνουμε τις αγκινάρες και με ένα κουταλάκι αφαιρούμε προσεκτικά το εσωτερικό μέρος τους.
Γεμίζουμε τις κοιλότητες με τη γέμιση.
Βάζουμε τις αγκινάρες σε ένα πυρέξ και βάζουμε πάνω τους το βούτυρο.
Ρίχνουμε στο πυρέξ 1/2 φλ νερό και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι μια οδοντογλυφίδα να μπορεί να τρυπήσει τις αγκινάρες εύκολα. Προσθέτουμε νερό, εφόσον χρειάζεται κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι κορυφές.
Ο πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στους πιστούς κατά την καθιερωμένη, γενική ακρόαση ...
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ INBOX ΣΑΣ!
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα