ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Αγκινάρες γεμιστές με σκορδο-λεμονάτο ψωμί

 

Υλικά

  • 2 φλ φρέσκα ψίχουλα ψωμιού χωρίς κόρα
  • 1/4 φλ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, κομμένη
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 6 μέτριες αγκινάρες, καθαρισμένες από τα χοντρά εξωτερικά φύλλα και το κοτσάνι
  • 2 κ.σ. βούτυρο, σε 6 κομμάτια
  • 1/2 φλ ή περισσότερο νερό
  • φέτες λεμονιού

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τις αγκινάρες για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε τα ψίχουλα και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί.

Ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα  ψίχουλα ψωμιού, ανακατεύοντας συχνά.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε.

Σουρώνουμε τις αγκινάρες και με ένα κουταλάκι αφαιρούμε προσεκτικά το εσωτερικό μέρος τους.

Γεμίζουμε τις κοιλότητες με τη γέμιση.

Βάζουμε τις αγκινάρες σε ένα πυρέξ και βάζουμε πάνω τους το βούτυρο.

Ρίχνουμε στο πυρέξ 1/2 φλ νερό και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι μια οδοντογλυφίδα να μπορεί να τρυπήσει τις αγκινάρες εύκολα. Προσθέτουμε νερό, εφόσον χρειάζεται κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι κορυφές.

Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.