ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μπιλ Γκέιτς: Τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα είναι απόλυτα ασφαλή

Πέρυσι, το Pew Research Center ανακάλυψε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί (GMO) είναι μη ασφαλείς για κατανάλωση και ανθυγιεινοί. Μόνο το 10% θα εμπιστευόταν τις πληροφορίες που τους δόθηκαν από τη βιομηχανία και λιγότερο από το ήμισυ θα εμπιστευόταν τους επιστήμονες. Τους εφευρέτες όμως; Θα τους άκουγε κανείς; Γιατί ο Μπιλ Γκέιτς είχε πολλά να πει για το θέμα.

bill reddit

Ο ιδρυτής της Microsoft απευθύνθηκε προ ημερών σε εκείνους που είναι κατά των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων μέσω Reddit. Ο ίδιος δεν τα αποφεύγει και μάλιστα θεωρεί «απογοητευτικό» που πολλοί πιστεύουν ότι τα υπόλοιπα τρόφιμα είναι καλύτερα. «Τα τρόφιμα αυτά είναι απόλυτα υγιεινά και η τεχνική έχει τη δυνατότητα να μειώσει την πείνα και τον υποσιτισμό όταν εξετάζεται με τον σωστό τρόπο», εξηγεί.

BILL

Μαζί του συμφωνούν και τα συμπεράσματα έκθεσης 20 Αμερικανών επιστημόνων από τις τρεις επιστημονικές Ακαδημίες των ΗΠΑ -Επιστημών, Μηχανικής και Ιατρικής-, σύμφωνα με την οποία οι γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες είναι ασφαλείς για την υγεία και το περιβάλλον, αλλά κρίνεται απαραίτητο τα προϊόντα τους να ελέγχονται πριν την κυκλοφορία τους στο εμπόριο.

«Η επιστημονική επιτροπή συμπέρανε ότι δεν έχουν βρεθεί διαφορές, που υποδεικνύουν υψηλότερο κίνδυνο για την ασφάλεια της ανθρώπινης υγείας, ανάμεσα στα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα και τα μη τροποποιημένα», αναφέρει η έκθεση. «Υπάρχουν λογικές ενδείξεις ότι δεν υπέστησαν κάποια βλάβη τα ζώα που έφαγαν τροφές από γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες», επισημαίνουν οι επιστήμονες. Τονίζεται επίσης ότι η νέα ισχυρή τεχνική γονιδιακής επεξεργασίας CRISPR επιτρέπει την τροποποίηση του φυτού με ακρίβεια μεγαλύτερη από ποτέ, πράγμα που μειώνει σημαντικά τους κινδύνους για την υγεία και το περιβάλλον.

Πηγή: www.olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.