ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποφάσεις και …ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο Κίνημα Αλλαγής

Κρίσιμη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου

Στην πλέον σημαντική συνεδρίαση από τη συγκρότησή του και μετά, οδεύει σήμερα το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής, καθώς τέσσερις μέρες πριν από την έναρξη του ιδρυτικό συνεδρίου του νέου φορέα, οι έξι (Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Παπανδρέου, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Καμίνης) καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις. Πέραν όμως, από τις οργανωτικής φύσεως τελευταίες πινελιές, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου σήμερα το πρωί, θα επιχειρηθεί και ένα ενδοπαραταξιακό …ξεκαθάρισμα λογαριασμών.
Μόνο τυχαία δεν ήταν άλλωστε η δημόσια ανταλλαγή αιχμών μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη, την Παρασκευή, στο άκουσμα του ραντεβού που έχουν δώσει για σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός με τον επικεφαλής του Ποταμιού, στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συζητήσουν την πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη για συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. Παρά το γεγονός, δε, ότι η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής επιχείρησε χθες να χαμηλώσει τους τόνους αποδίδοντας την πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη σε …ρομαντισμό εκ μέρους του και βάζοντας τέλος στα σενάρια περί σύμπλευσης του τελευταίου με τον ΣΥΡΙΖΑ, συνεργάτες της προέδρου του ΠΑΣΟΚ εξηγούσαν στο παρασκήνιο ότι «η Φώφη Γεννηματά είναι αποφασισμένη να συνεχίσει στην πορεία που έχει χαράξει το Κίνημα Αλλαγής» και πως θα διαμηνυθεί αρμοδίως στον επικεφαλής του Ποταμιού ότι θα πρέπει να επιλέξει τι θέλει να κάνει. Είχαν προηγηθεί, εξάλλου, ουκ ολίγες διαφοροποιήσεις του Σταύρου Θεοδωράκη, από τη στάση του στο Σκοπιανό και τη Novartis, ως την εμμονή του σε σειρά οργανωτικών θεμάτων ενόψει συνεδρίου.
Για πολλά από τα τελευταία, εξάλλου, καλείται να αποφασίσει σήμερα το Πολιτικό Συμβούλιο. Μεταξύ άλλων, θα πρέπει οι έξι να καταλήξουν στην οργανωτική δομή του νέου φορέα, αλλά και στον τρόπο ανάδειξης των μελών του κάθε οργάνου. Αν δηλαδή για παράδειγμα στην Κεντρική Επιτροπή θα εκλεγεί κάποιο μέρος των μελών ή θα οριστούν όλοι από τα κόμματα πάντα στη βάση της αναλογικότητας, αλλά και αν το Εκτελεστικό Γραφείο θα απορροφήσει το Πολιτικό Συμβούλιο, ή το τελευταίο θα συνεχίσει να λειτουργεί με τη σημερινή του μορφή και μετά από το Συνέδριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τον ορισμό των πάντων, αφήνοντας σε κάθε κόμμα να επιλέξει τον τρόπο με τον οποίο θα επιλέξει τους εκπροσώπους του στα όργανα θα προτείνει ο Σταύρος Θεοδωράκης, πρόταση με την οποία φέρεται να διαφωνεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, που εξ αρχής ήθελε την εκλογή των πάντων, ακόμα και σε επίπεδο συνέδρων. Όσο για τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, αναμένεται να προτείνει στο μεταβατικό στάδιο (σ.σ. εωσότου ο νέος φορέας γίνει ενιαίος) η Κεντρική Επιτροπή να αποτελείται από 251 μέλη που θα εκλεγούν με καθολική ψηφοφορία στο Συνέδριο με καθορισμένες κοινά αποδεκτές αναλογίες μεταξύ των κομμάτων και των κινήσεων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.