ΚΟΣΜΟΣ

Για τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας

Ο Τραμπ ετοιμάζει και άλλη απόλυση

Ανησυχία επικρατεί στο Λευκό Οίκο καθώς πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Ντόναλντ Τραμπ να ετοιμάζεται να αποπέμψει το σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας.

Εδώ και εβδομάδες κυκλοφορούν φήμες ότι ο τριάστερος στρατηγός Xέρμπερτ Ρέιμοντ ΜακΜάστερ θα είναι ο επόμενος μετά τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον που θα «καρατομήσει» ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Μάλιστα η Washington Post ανέφερε ότι ο Τραμπ αναζητεί ήδη τον διάδοχο του ΜακΜάστερ, αλλά αφήνει να περάσει κάποιο διάστημα για να μην τον ταπεινώσει.

Ανάλογο ρεπορτάζ είχαν προηγουμένως και οι New York Times, οι οποίοι μάλιστα έγραψαν ότι έχει πέσει στο τραπέζι το όνομα προσωπάρχη και στρατηγού ε.α. Τζον Κέλι. Δημοσιεύματα και ρεπορτάζ τηλεοπτικών δικτύων υποστηρίζουν ότι ο Τραμπ έχει αποφασίσει πλέον να περιβάλλεται μόνο από συμβούλους που δεν του αντιλέγουν και ακολουθούν πιστά τη γραμμή που εκείνος χαράζει.

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Τραμπ, Χ.Ρ. Μακμάστερ

Ο ΜακΜάστερ διαδέχθηκε τον Φεβρουάριο του 2017 τον επίσης αποπεμφθέντα σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας -και επίσης στρατηγό ε.α.- Μάικλ Φλιν. Θεωρείται σχετικά μετριοπαθής και πολύ μορφωμένος. Ένα άλλο άνομα που παίζει για τη διαδοχή του είναι και εκείνο του πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Τζον Μπόλτον.

Τις περασμένες ημέρες αποχώρησαν από την κυβέρνηση Τραμπ ο σύμβουλός του επί οικονομικών θεμάτων Γκάρι Κον και ο προσωπικός του βοηθός Τζον ΜακΈντι, εξελίξεις που έχουν κάνει πολλούς στο Λευκό Οίκο να ανησυχούν για τις θέσεις τους, όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.