ΚΟΣΜΟΣ

Έξι νεκροί

Σενεγάλη: Συνετρίβη στρατιωτικό ελικόπτερο

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 14 τραυματίστηκαν, οι τρεις σοβαρά, όταν από ακόμη αδιευκρίνιστη αιτία ένα ελικόπτερο του στρατού της Σενεγάλης κατέπεσε στο νότιο τμήμα της χώρας, γνωστοποίησε η κυβέρνηση.

Το ελικόπτερο, που είχε μεταφέρει μια σορό στη Ζιγκενσόρ, στην Καζαμάνς (νότια), κατέπεσε το βράδυ στα ανοικτά της Μισιρά, σε μια περιοχή με μαγκρόβια βλάστηση, ενώ επέβαιναν σε αυτό 20 άνθρωποι, «τα τέσσερα μέλη του πληρώματός του και πολίτες», δήλωσε αρχικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ο συνταγματάρχης Αμπντού Εντιαγέ, εκπρόσωπος των ένοπλων δυνάμεων.

Ψαράδες της περιοχής πήγαν με τις πιρόγες τους και «ανέσυραν επτά» από τους επιβαίνοντες, είχε αναφέρει ο συνταγματάρχης και πρόσθεσε ότι βρισκόταν σε εξέλιξη έρευνα για τον εντοπισμό των υπολοίπων 13.
«Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τα σωστικά συνεργεία τα οποία στάλθηκαν αμέσως επιτόπου, έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα», ανέφερε λίγες ώρες αργότερα η κυβέρνηση της Σενεγάλης σε ανακοίνωσή της.

«Οι άλλοι επιβάτες, οι οποίοι έχουν τραυματιστεί, είναι 14 τον αριθμό, ανάμεσά τους τρεις σοβαρά» και διακομίστηκαν «στο περιφερειακό νοσοκομείο της Καολάκ», σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση.

Οι αρχές σκοπεύουν να συγκροτήσουν «μια επιτροπή έρευνας για να προσδιοριστούν τα αίτια του δυστυχήματος», κατά το ίδιο δελτίο Τύπου.

Η μεταφορά των νεκρών σε περιοχές όπου η πρόσβαση είναι δύσκολη αποτελεί «μέρος» των καθηκόντων των ένοπλων δυνάμεων της Σενεγάλης, είχε δηλώσει ο συνταγματάρχης Εντιαγέ νωρίτερα, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τη σορό που μετέφερε το ελικόπτερο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.