ΚΟΣΜΟΣ
Συνελήφθησαν
Τουρκία: 70 αξιωματικοί κατηγορούνται για γκιουλενιστές

Τούρκοι εισαγγελείς διέταξαν τη σύλληψη 70 εν ενεργεία αξιωματικών του στρατού που φέρεται ότι συνδέονται με τον Φετουλάχ Γκιουλέν.
Η Άγκυρα κατηγορεί τον Γκιουλέν ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά.
Η αστυνομία πραγματοποίησε ταυτόχρονα επιχειρήσεις σε 38 επαρχίες σε όλη την Τουρκία στο πλαίσιο έρευνας της οποίας προίσταται η εισαγγελία στο Ικόνιο, στα κεντρικά της χώρας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Το τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι οι ύποπτοι μπήκαν στο στόχαστρο των αρχών με βάση καταθέσεις στρατιωτών, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν συλληφθεί για διασυνδέσεις με τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιμάμη και οι οποίοι θεωρούνται υπεύθυνοι για τη στρατολόγηση μαθητών για το κίνημα του Γκιουλέν.
Το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στο μήνα ότι η Τουρκία έχει συλλάβει 160.000 ανθρώπους και έχει αφήσει ελεύθερους σχεδόν τον ίδιο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

e-πιλογές

Παρουσίασε μέσω του TikTok τις προτεραιότητες της κυβέρνησης
Χατζηδάκης: Το 2025 κάνουμε πράξη 5 βασικές δεσμεύσεις μας
Τον βασικό προγραμματισμό του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για το ...
Χτίστηκαν με ελαφρά τούβλα
Με υλικά από τη Ρόδο είναι κατασκευασμένοι οι τρούλοι της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη
Με υλικά από τη Ρόδο έχουν κατασκευαστεί οι τρούλοι του ναού της Αγίας Σοφίας στην ...
Στεγαστικό, αγορά εργασίας και ενέργεια
Έτος σταθμός για το Ταμείο Ανάκαμψης το 2025 - Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις
Σε δύο μεγάλα μέτωπα θα κριθεί η πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2025. Το πρώτο ...
Νέος ακαδημαϊκός χάρτης
Τρίμηνο εξελίξεων για την Παιδεία
Περίοδος σημαντικών εξελίξεων αναμένεται να είναι το πρώτο τρίμηνο του 2025 για τον ...
Πόσο έχουν μεταβληθεί από το 2008 έως σήμερα
Εξοχικά δυο ταχυτήτων - Προκλήσεις, προοπτικές και στρατηγικές ανάπτυξης στις χειμερινές κατοικίες
Η ελληνική αγορά χειμερινών εξοχικών κατοικιών εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ...