ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις 4 ή 5 Μαϊου τα αποτελέσματα

Bloomberg: Αντίστροφη μέτρηση για τα ελληνικά stress test

Στις 4 ή 5 Μαΐου αναμένονται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των stress test των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

Όπως αναφέρει αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι ελληνικές τράπεζες θα έχουν ουσιαστικά περισσότερους από τρεις μήνες περιθώριο για να κλείσουν όποια προβλήματα προκύψουν, μέχρι την έξοδο από το πρόγραμμα.

Το Bloomberg σημειώνει ακόμα πως ελληνική κυβέρνηση έχει μέσω του προγράμματος εξασφαλίσει 20 δισ. ευρώ για να ενισχύσει τις τράπεζες. Τα χρήματα αυτά, αν οι τράπεζες δεν χρειαστούν στήριξη, μπορούν να αξιοποιηθούν για άλλες ανάγκες όπως για παράδειγμα τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δύο Έλληνες αξιωματούχους που έχουν γνώση του ζητήματος και τους οποίους επικαλείται το Bloomberg, υπάρχει αυξανόμενη εμπιστοσύνη ότι οι, Πειραιώς, Εθνική, Alpha και Eurobank θα «περάσουν τις εξετάσεις». Η σιγουριά αυτή στηρίζεται στο γεγονός ότι οι τέσσερις τράπεζες έχουν ικανά κεφάλαια για να ανταπεξέλθουν ακόμα και σε δυσμενές σενάριο.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος, ανέφερε επίσης ότι τα αποτελέσματα δεν είναι έτοιμα, και πως οι επικεφαλής των ελληνικών τραπεζών θα συζητήσουν την Τετάρτη και την Πέμπτη με την ΕΚΤ την διαδικασία των stress tests.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι ελληνικές τράπεζες έχουν τη μεγαλύτερη έκθεση σε κόκκινα δάνεια στην ευρωζώνη.

 

bloombergkokkina

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.