ΚΟΣΜΟΣ

Η Ταϊβάν βάζει νέα «φωτιά» στις σχέσεις Κίνας-Ηνωμένων Πολιτειών

Ανεβαίνει επικίνδυνα το «θερμόμετρο» στις σχέσεις της Κίνας με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, καθώς παράλληλα με τον «εμπορικό πόλεμο» που μαίνεται και ήδη έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στις παγκόσμιες αγορές, προέκυψε και θέμα με την Ταϊβάν.

Η Ουάσιγκτον φέρεται να διαπραγματεύεται με την ηγεσία της ασιατικής χώρας, την οποία η Κίνα θεωρεί «δική της», την πώληση οπλικών συστημάτων και τη γενικότερη στρατιωτική συνεργασία. Η αντίδραση του Πεκίνου ήταν άμεση, καθώς με ανακοίνωση που εξέδωσε το κινεζικό υπουργείο Άμυνας, απατείται η άμεση διακοπή οποιαδήποτε στρατιωτικής συνεργασίας ή επαφής των ΗΠΑ με την Ταϊβάν.

«Ο στρατός της Κίνας έχει την ικανότητα και την αποφασιστικότητα να νικήσει όλες τις προσπάθειες διαχωρισμού της χώρας μας και θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας, της ασφάλειας και της εδαφικής ακεραιότητας», αναφέρει η άκρως επιθετική ανακοίνωση της κινεζικής κυβέρνησης, η οποία θεωρεί την Ταϊβάν, ή αλλιώς Δημοκρατία της Κίνας, ως κινεζικό έδαφος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.