ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Λαβράκι με τσίλι, λεμόνι και κόλιανδρο

Σε όσους δεν αρέσει ο κόλιανδρος μπορούν να χρησιμοποιήσουν μαϊντανό.

Υλικά

  • 4 λαβράκια (400 γρ. - 500 γρ. / λαβράκι), καθαρισμένα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο, χοντροκομμένο
  • 2 μικρές, κόκκινες πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι μαύρο, κατά βούληση

Εκτέλεση

Φιλετάρουμε τα λαβράκια.

Λαδώνουμε ελαφρά ένα σχαροτήγανο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τον κόλιανδρο, τις πιπεριές τσίλι, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με αναδευτήρα.

Αλείφουμε τα λαβράκια και από τις δυο πλευρές με τη σάλτσα και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Περιχύνουμε τα λαβράκια με την υπόλοιπη σάλτσα και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.