ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Ψητές πατάτες με βούτυρο και σχοινόπρασο

 

Υλικά

  • 16 μικρές πατάτες baby
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • νιφάδες θαλασσινό αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • 3 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 μάτσο σχοινόπρασο, λεπτοκομμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 C.

Χαράσσουμε τις πατάτες σε όλη τους την επιφάνεια.

Περιχύνουμε τις πατάτες με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με 1/2 κ.γ. νιφάδες θαλασσινό αλάτι και 1/2 κ.γ. πιπέρι.

Μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα ταψί με τις χαραγμένες πλευρές προς τα πάνω.

Ψήνουμε για 55-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.

Στο μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το βούτυρο και το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε.

Με ένα κουτάλι ρίχνουμε  μείγμα βούτυρο-σχοινόπρασο επάνω στη ψημένες πατάτες, τινάζουμε ελαφρά το ταψί μας και μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.