ΕΛΛΑΔΑ

Για να «καθαρίσουν» τα Πανεπιστήμια

Σεμινάρια στους τοξικομανείς

Την ώρα που τα Πανεπιστήμια έχουν γίνει δεύτερο σπίτι εξαρτημένων ατόμων - τοξικομανών η πέμπτη συνεδρίαση της Επιτροπής για τη μελέτη ζητημάτων ακαδημαϊκής ελευθερίας και ειρήνης» δεν ήταν διόλου διαφωτιστική για το προσανατολισμό των μελών της. Στη μια όχθη, οι πρυτάνεις ζητούσαν απτές λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος, στην άλλη όχθη, τα μέλη της επιτροπής υπό τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και ομότιμο καθηγητή ΑΠΘ Νίκο Παρασκευόπουλο (την επιτροπή όρισε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου) έκαναν κοινωνιολογική ανάλυση του ζητήματος, προτείνοντας στους πανεπιστημιακούς να ευαισθητοποιήσουν τους φοιτητές στο πρόβλημα των ναρκωτικών.

Όπως, γράφει η «Καθημερινή», πρότειναν, συγκεκριμένα, την αξιοποίηση εθελοντών για τη φροντίδα των τοξικομανών, και την οργάνωση σεμιναρίων για τους εξαρτημένους!

Παρά το χάσμα προσέγγισης στο πρόβλημα από πρυτάνεις και μέλη της αρμόδιας επιτροπής, το μόνο σίγουρο είναι ότι το πρόβλημα παραμένει, ακόμη και την ημέρα, πέριξ των ΑΕΙ.

Σύμφωνα με πανεπιστημιακό, η αβελτηρία ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος υποδηλώνει ότι η πολιτεία εμμέσως βολεύεται από το πανεπιστημιακό άσυλο και όποιο πρόβλημα αυτό μπορεί να... αποκρύψει.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.