Μπορείτε να κάνετε το σορμπέ από την προηγουμένη, αν και είναι πάντα καλύτερο όταν γίνεται την ίδια μέρα. Αν μείνει περισσότερες μέρες στο ψυγείο, οι πολύ μικροί κρύσταλλοι απ΄το νερό που περιέχει, δημιουργούν νιφάδες που αλλάζουν την υφή του και το σκληραίνουν.
Υλικά
200 γρ. φρέσκες φράουλες
80 γρ. ζάχαρη
20 γρ. σιρόπι γλυκόζης
200 ml κόκκινο κρασί
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρά το κρασί και διαλύουμε σε αυτό τη ζάχαρη και το σιρόπι γλυκόζης.
Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μπλέντερ ή το πολυμίξερ και τις προσθέτουμε στο κρασί.
Ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό σκεύος στην κατάψυξη.
Κάθε μία ώρα, βγάζουμε το μείγμα από την κατάψυξη, το ανακατεύουμε έντονα με ένα πιρούνι ή το χτυπάμε με το μίξερ χειρός για να γίνει κρεμώδες και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.
Επαναλαμβάνουμε 2 φορές.
Πριν το σερβίρουμε,το ανακατεύουμε μία τελευταία φορά και το σερβίρουμε σε παγωμένα μπολ.
«Δώστε την πίστη της στην Αμερική»: ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ...
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ INBOX ΣΑΣ!
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα