ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από στελέχη του Κινήματος Αλλαγής…

Αντιδράσεις για τα περί σύμπλευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ του Γιάννη Ραγκούση

Αναταραχή στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής προκάλεσαν τα όσα ειπώθηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, με πρωτοβουλία του Γιάννη Ραγκούση, παρουσία κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και με θέμα «Το μέλλον την προοδευτικής παράταξης».

Επαναλαμβάνοντας την πάγια άποψή του για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Ραγκούσης υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «ως Κίνημα Αλλαγής, ή θα επιστρέψουμε στη συντελεσμένη προοδευτική παράταξη και θα αναγεννηθούμε, ή θα σβήσουμε». Σημείωσε δε, με την πλέον ξεκάθαρη διατύπωση ότι «αν ο πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ δεν τα παρατήσουν τελευταία στιγμή, αν αντέξουν και δεν δραπετεύσουν από τις εθνικές και ιστορικές τους ευθύνες και αυτοί, και αν παράλληλα αναλάβουν επίσημες πρωτοβουλίες για διάλογο και σύγκλιση με άλλες προοδευτικές δυνάμεις, μέσα στις οποίες αυτονόητο είναι πως δεν συγκαταλέγονται οι ΑΝΕΛ ή η ΝΔ, τότε ναι, η προσωπική μου άποψη είναι πως πρέπει να ανταποκριθούμε θετικά».

Και ενώ επισήμως το Κίνημα Αλλαγής δεν τοποθετήθηκε, σειρά στελεχών του δεν έκρυβαν την ενόχλησή τους. Λίγες ημέρες μετά τη δημόσια κόντρα του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, στράφηκε κατά του Γιάννη Ραγκούση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχει …συμφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Αναρωτιέμαι αν κάποιος έχει κλείσει με ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ, είναι στο ‘συμβόλαιο’ να στήνει και εκδηλώσεις!», έγραψε στα social media ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Στο ίδιο μήκος κύματος, «όποιος θέλει να συμμετέχει είτε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ είτε της ΝΔ, ας το κάνει χωρίς να μας ταλαιπωρεί. Εμείς συνεχίζουμε», σχολίασε ο πρώην γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Παντελής Καμάς.  «Όσοι μιλάνε για μεγάλη κεντροαριστερά και εννοούν συμμαχία με τον Τσίπρα και οι άλλοι που μιλάνε για μεταρρυθμιστικό μέτωπο και εννοούν συμμαχία με τον Μητσοτάκη, είναι αυτοί που έχουν φύγει από το Κέντρο. Δεν έχουν παρά να επιστρέψουν για να φτιάξουμε όλοι μαζί το Μεγάλο Κίνημα Αλλαγής», σχολίασε με τη σειρά της η επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του Ποταμιού Λίνα Παπαδάκη, ενώ ότι «κάθε δημόσια συζήτηση που προσανατολίζεται σε συνεργασία του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ αποδυναμώνει την αυτόνομη προσπάθεια που οφείλει να κάνει ο ανεξάρτητος πολιτικός φορέας», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Παραστατίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής που πρόσκειται στον Γιώργο Καμίνη.

Στην Χαριλάου Τρικούπη πάντως, υποστηρίζουν ότι το θέμα είναι του ΣΥΡΙΖΑ, αφού είναι αυτός που τορπιλίζει την εθνική συνεννόηση που έχει ζητήσει η Φώφη Γεννηματά. Και όμως, στελέχη της και δη κάποια εξ αυτών κορυφαία, όπως ο Νίκος Βούτσης, ο Νίκος Παππάς και ο Δημήτρης Παπαδημούλης, έδωσαν το "παρών" στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Γιάννης Ραγκούσης.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. SPARTA. 18:41 08/05/2018

    Ό Γκέμπελς του κλεφτοπασόκ, αυτός ο ανθέλληνας που έφτιαξε τον παράνομο νόμο έκτρωμα για την απόδοση της Ελληνικής Ιθαγένειας στους κακοποιούς λαθρομετανάστες, φυσικό είναι να καλοβλέπει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.Τις ίδιες βρώμικες, προδοτικές και ανθελληνικές ιδέες έχουν και οι δύο.Ο νεοταξίτης χαλβαδοποιός από την Πάρο είναι κυριολεκτικά για τα μπάζα. Από τον προδότη Ραγκούση παίρνει με συνοπτικές διαδικασίες τα Ελληνικά έγγραφα το κάθε σκουπίδι λαθρομετανάστης.Ή Νέα Τάξη πραγμάτων οφείλει πολλά σε αυτόν τον κλεφτοπασόκο.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.