ΕΛΛΑΔΑ

Ετοιμάζουν «θερμή υποδοχή» οι κάτοικοι

«Αστακός» η Μυτιλήνη για την επίσκεψη Τσίπρα

Σε ασφυκτικό  αστυνομικό κλοιό βρίσκεται ήδη η Μυτιλήνη, λόγω της επίσκεψης  του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα πραγματοποιήσει ομιλία στο αναπτυξιακό συνέδριο του Βορείου Αιγαίου μετά τις επτά το απόγευμα. Αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός μετέχει σε σύσκεψη.

Οι φωτογραφίες που ανήρτησε στο twitter ο δημοσιογράφος του Σκάι Νίκος Υποφάντης είναι αδιάψευστοι μάρτυρες των πρωτοφανών μέτρων ασφαλείας  που έχουν ληφθεί για την πρωθυπουργική επίσκεψη.

Οι κάτοικοι του νησιού ετοιμάζουν «θερμή υποδοχή» στον κ.Τσίπρα  και αναμένεται να συγκεκτρωθούν στις επτά το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δήμαρχος Σπύρος Γαληνός θα παραδώσει υπόμνημα με τα αιτήματα των πολιτών του νησιού στον πρωθυπουργό.

Η Μυτιλήνη είναι από νωρίς σήμερα το πρωί «νεκρή» πόλη, αφού ακόμη και τα περίπτερα παραμένουν κλειστά και τα ρολά των καταστημάτων είναι κατεβασμένα.  Οι κάτοικοι του νησιού περιμένουν πώς και πώς τον πρωθυπουργό για να διαμαρτυρηθούν έντονα για τα δύο θέματα που τους «καίνε», το προσφυγικό και τον ΦΠΑ, ενώ περιμένουν φυσικά όχι απλά υποσχέσεις, αλλά λύσεις.

Όμως, παρά τις προσπάθειες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να υποβαθμίσει την ένταση και την έκταση των μέτρων ασφαλείας για την πρωθυπουργική επίσκεψη οι φωτογραφίες αποτελούν την απόδειξη της κινητοποίησης: Αυτή την ώρα δρόμοι είναι αποκλεισμένοι με κλούβες των ΜΑΤ και με κορδέλες, δυνάμεις της Ασφάλειας βρίσκονται παντού στην πόλη. Σημειώνεται ότι επί τόπου βρίσκονται   διμοιρίες των ΜΑΤ από την Αθήνα και άλλες πόλεις, κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ αλλά και άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών καθώς και ειδικών της ΕΛΑΣ για τις τηλεπικοινωνίες.

Γύρισαν την πλάτη στον Τσίπρα στη Λήμνο

Ελάχιστοι ήταν οι πολίτες της Λήμνου που υποδέχθηκαν τον Αλέξη Τσίπρα στο ακριτικό νησί πριν τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Λήμνου Δημήτρη Μαρινάκη, το πρωί της Πέμπτης.

Τον πρωθυπουργό περίμεναν μερικοί ηλικιωμένοι που του ευχήθηκαν «καλή δύναμη» αλλά και ένα μικρό κορίτσι που ήθελε να του δώσει ένα λουλούδι αλλά τελικά δεν το είχε μαζί του.

Στην ομιλία του στο αγρόκτημα του Παλλημνιακού Ταμείου ο κ. Τσίπρας σημείωσε μεταξύ άλλων: " Η ασφάλεια, η διαφύλαξη των συνόρων και της εδαφικής μας ακεραιότητας είναι το πρώτο καθήκον της κυβέρνησης, απέναντι στη Λήμνο και όλες τις ακριτικές περιοχές της χώρας, και το δεύτερο είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων που ζουν σε αυτές».

Συνεχίζοντας, ο κ.Τσίπρας σημείωσε ότι «ειδικά σήμερα, σε μια περίοδο αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή και με μια γείτονα που αρέσκεται σε προκλητικές επιλογές, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οδηγούν σε αδιέξοδο» επισήμανε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως «σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα συνεχίζει να αποτελεί μια δύναμη σταθερότητας, αλλά και συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή, διαθέτοντας ταυτόχρονα την ισχυρή αποτρεπτική δύναμη και τα άξια στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να διαφυλάττει στο ακέραιο τα κυριαρχικά της δικαιώματα και την εδαφική της ακεραιότητα».

«Το δεύτερο καθήκον, πέραν της ασφάλειας, είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που ζουν σε αυτές τις ακριτικές περιοχές» ανέφερε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Με σχέδιο και ιεραρχήσεις, ώστε να προχωρήσουμε στις παρεμβάσεις τις οποίες έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες. Αυτή την αρχή, λοιπόν, κάνουμε πράξη με τον θεσμό των περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων και με τη σημερινή επίσκεψη στη Λήμνο, όπου ήρθα για να συζητήσω με τους απλούς πολίτες».

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί την 130η Σμηναρχία Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου ενημερώθηκε από τον διοικητή Ευάγγελο Παναγιώτου, για τον ρόλο της Μονάδας. «Ζούμε σε μια περίοδο που η τριγύρω περιοχή μας είναι αποσταθεροποιημένη, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή», σημείωσε στο σύντομο χαιρετισμό του. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το οίκημα RDNS, των πληρωμάτων επιφυλακής αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι δεν υπερασπίζονται μονάχα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα αλλά και τις αξίες μας, που γεννήθηκαν σε αυτόν τον τόπο και διαδόθηκαν από άκρη σε άκρη σε όλη την οικουμένη. «Τα σύνορα που υπερασπίζεστε είναι και σύνορα της ΕΕ», τόνισε.

Σχολίασε ότι «οι γείτονες μας κατά καιρούς απρόβλεπτοι, πολλές φορές αρέσκονται σε προκλητικές ενέργειες στο Αιγαίο», για να σημειώσει: «εμείς όμως είμαστε πάντοτε εκεί να υπενθυμίζουμε ότι αυτές οι ενέργειες είναι αδιέξοδες, γιατί οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα και ιδιαίτερα η Πολεμική Αεροπορία μας το έχει αποδείξει όσες φορές κλήθηκε να το αποδείξει.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, πριν την ομιλία, ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με νησιώτες, σε χαλαρό και πιο άμεσο κλίμα, σε βόλτα περίπου 40 λεπτών που έκανε με τα πόδια στο λιμάνι και την κεντρική αγορά της Μύρινας της Λήμνου.

 

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. SPARTA. 21:00 03/05/2018

    Πίσω από τους μπάτσους, τους Εκαμίτες, τους κυπατζίδες και τα ΜΑΤ που ήθελε να καταργήσει, κρύβεται ο χειρότερος και πιό άθλιος δοτός Πρωθυπουργός που διέλυσε την Ελλάδα.Ούτε οι Απριλιανοί πραξικοπιματίες δεν κρύβονταν έτσι πίσω από τις Δυνάμεις Καταστολής και τα Σώματα Ασφαλείας του Κράτους όπως κρύβεται αυτή η λινάτσα που παροστάνει τον Πρώθυπουργό.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.