ΚΟΣΜΟΣ

Σύμφωνα με έκθεση

Κατά 10% αυξήθηκαν οι καταγγελίες σεξουαλικής επίθεσης στον αμερικανικό στρατό

Αύξηση 10% παρουσίασε το 2017 ο αριθμός των καταγγελλόμενων σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποιήθηκε χθες Δευτέρα από το Πεντάγωνο, το οποίο απέδωσε την εξέλιξη στην καλύτερη πληροφόρηση των θυμάτων για την προστασία που μπορούν να έχουν.

Ο αριθμός των σεξουαλικών επιθέσεων και των βιασμών που καταγγέλθηκαν στις στρατιωτικές αρχές ανήλθε σε 6.769 το 2017 έναντι 6.127 το 2016, διευκρινίζεται στην έκθεση της υπηρεσίας Πρόληψης και Αντιμετώπισης Σεξουαλικών Επιθέσεων του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Εξάλλου την ίδια περίοδο σημειώθηκε μικρή αύξηση και στο ποσοστό των γυναικών που υπηρετούν στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, περνώντας από 16% το 2016 σε 16,3% στα τέλη Δεκεμβρίου 2017.

Στο σώμα των Πεζοναυτών σημειώθηκε η μεγαλύτερη αύξηση των καταγγελιών σεξουαλικών επιθέσεων(14,7%), στον στρατό ξηράς 8,4%, στο Πολεμικό Ναυτικό 9,3% και 9,2% στην αεροπορία.

«Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να εξαλείψουμε αυτού του είδους τα εγκλήματα από τις τάξεις μας»,τόνισε η αντιναύαρχος Αν Μπέρκχαρτ διευθύντρια της υπηρεσίας.

«Θεωρούμε τη θέληση για καταγγελία αποτέλεσμα των δεκαετών προσπαθειών μας να βελτιωθούν η στήριξη των θυμάτων, οι έρευνες και η στρατιωτική δικαιοσύνη», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.