AUTO - MOTO

Στις 19 Μαΐου ο αγώνας θα αναβιώσει στο Μιλάνο

Mille Miglia 2018: Ο θρύλος της Alfa Romeo εμπνέει

Το Μιλάνο ετοιμάζεται για όλες τις συναρπαστικές στιγμές που φέρνει κάθε χρόνο η ιστορική αναπαράσταση του Mille Miglia, του περίφημου αγώνα που έχει χαρακτηριστεί ως «ο πιο όμορφος στον κόσμο». Στην παραδοσιακή διαδρομή Brescia–Roma–Brescia, η Alfa Romeo θα πρωταγωνιστήσει τόσο ως σπόνσορας όσο και ως «επίτιμη καλεσμένη», καθώς φέτος είναι η 90ή επέτειος της πρώτης νίκης της στον θρυλικό αγώνα.

Όλα ξεκίνησαν την 1η Απριλίου του 1928, όταν οι Giuseppe Campari και Giulio Ramponi οδήγησαν στην κορυφή το 6C 1500 Super Sport, ένα από τα αριστουργήματα του Vittorio Jano, το οποίο ήταν πραγματικά ανίκητο χάρη στον επαναστατικό σχεδιασμό και τον fixed head υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα του. Το εξαιρετικό αυτό όχημα διέσχισε μια πίστα 1,618 χιλιομέτρων με μέση ταχύτητα 84 χλμ./ώρα, πετυχαίνοντας την πρώτη από τις 11, συνολικά, νίκες της Alfa Romeo – 7 εκ των οποίων ήταν συνεχόμενες, από το 1932 έως το 1938. Πρόκειται για ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ.

Για την αναβίωση αυτής της επικής ατμόσφαιρας, το Museo Storico Alfa Romeo στο Arese θα φιλοξενεί, από τις 19 Μαΐου, την έκθεση “11 Volte Campione”, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τον Δεκέμβρη του 2018, και θα δέχεται επισκέπτες καθημερινά (εκτός Τρίτης) από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Στις 19 του μήνα, για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Arese θα καλωσορίσει το Mille Miglia δίνοντας στα αυτοκίνητα τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε time trials στην εσωτερική πίστα του Μουσείου.

Στην εκδήλωση θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να παραβρεθούν οι fans και οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Alfa Romeo, αφού, για τη συγκεκριμένη ημέρα και μόνο, με το εισιτήριο του Μουσείου θα έχουν πρόσβαση στην εξωτερική περιοχή, στην πίστα, αλλά και στην έκθεση ιστορικών αυτοκινήτων της Italian Alfa Romeo Register. Έτσι, το Σάββατο 19 Μαΐου οι επισκέπτες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το εξωτερικό πάρκινγκ της λεωφόρου Luraghi, ενώ θα υπάρχει και υπηρεσία δωρεάν μεταφοράς προς το Μουσείο ολόκληρη την ημέρα. Για πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το www.museoalfaromeo.com. Η υπηρεσία δωρεάν μεταφοράς θα λειτουργεί και μεταξύ του μουσείου και του σιδηροδρομικού σταθμού Rho-Fiera (τερματικός MM1 της γραμμής του μετρό), από τις 8 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Το εντυπωσιακό Museo Storico Alfa Romeo εγκαινιάστηκε στις 24 Ιουνίου του 2015 και έγινε γνωστό ως «Η Χρονομηχανή». Δημιουργήθηκε από τον αρχιτέκτονα Benedetto Camerana με στόχο να φέρει πιο κοντά το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της μάρκας. Όπως και η περιοχή στην οποία παρουσιάζονται τα μοντέλα-κλειδιά της ιστορικής συλλογής της Alfa Romeo, έτσι και το ίδιο το Μουσείο (που φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του το Αρχείο, την εσωτερική πίστα, τους χώρους εκδηλώσεων, το Alfa Romeo Café και τον εκθεσιακό χώρο) έχει έναν ιδιαίτερα δυνατό «παλμό» και μια απίστευτη ζωντάνια.

Παρόντες στις 19 Μαΐου θα είναι και οι πιλότοι Marcus Ericsson και Charles Leclerc από την ομάδα Alfa Romeo Sauber F1, οι οποίοι αυτή την εποχή συμμετέχουν και στο πρωτάθλημα Formula 1 2018. Η συμμετοχή τους είναι άλλη μια απόδειξη του πόσο ανεξίτηλα χαραγμένο είναι στο DNA της Alfa Romeo το αγωνιστικό πνεύμα.

Ο Marcus Ericsson δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για τη συμμετοχή μου σ’ αυτό το εμβληματικό event, και το να βρεθώ εκεί για πρώτη φορά θα είναι σίγουρα μια μοναδική εμπειρία. Είμαι πολύ περήφανος που θα εκπροσωπήσω την Alfa Romeo σε μια τέτοια εκδήλωση – ανυπομονώ να δω εκεί όλα αυτά τα ιστορικά αυτοκίνητα και, γιατί όχι, να οδηγήσω κι ένα από αυτά!», ενώ ο Charles Leclerc δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα η συμμετοχή σ’ ένα τόσο ιστορικό event. Το πάθος μου για τα αυτοκίνητα είναι μεγάλο -ειδικά για τα ιστορικά μοντέλα- και θα είναι συναρπαστικό να δω κάποια απ’ αυτά από κοντά. Το να οδηγείς μια Stelvio Quadrifoglio ή κάποιο ιστορικό μοντέλο της Alfa Romeο μέσα στο Μιλάνο θα είναι σίγουρα πολύ διασκεδαστικό».

Επομένως, πρόκειται για μια εκδήλωση – φόρο τιμής στην Ιταλική μάρκα, στην οποία θα λάβουν μέρος κάποια από τα πιο ιστορικά μοντέλα της Alfa Romeo – τα 6C 1500 SS, 6C 1750 GS, 1900 SS και 1900 Sport Spider, συγκεκριμένα – από τη συλλογή του FCA Heritage, του τμήματος που είναι υπεύθυνο για τη διαφύλαξη αλλά και την προώθηση της ιστορικής κληρονομιάς του Ομίλου.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθεί ότι, ανάμεσα σ’ αυτά τα σπάνια αυτοκίνητα, θα υπάρχει και ένας «στόλος» 30 αυτοκινήτων Giulia και Stelvio, τα οποία θα παραδοθούν στους διοργανωτές ως τα επίσημα οχήματα του Mille Miglia 2018: η καλύτερη απόδειξη του πόσο άρρηκτα συνδεδεμένα είναι τα Alfa Romeo του παρελθόντος μ’ αυτά του παρόντος. Άλλωστε, ο πιο αυθεντικός τρόπος να ζήσεις την εμπειρία του φημισμένου αυτού αγώνα είναι να οδηγήσεις τα συγκεκριμένα μοντέλα, ανακαλύπτοντας παράλληλα και τον αγωνιστικό θρύλο της Alfa Romeo – κάτι που γίνεται ακόμα πιο συναρπαστικό μέσα σε μια Stelvio ή σε μια Giulia που κοσμείται από το χαρακτηριστικό μυθικό σήμα Quadrifoglio.

  • Η 36η εκδήλωση του εμβληματικού αγώνα συμπίπτει φέτος με την 90ή επέτειο της πρώτης από τις 11 νίκες που σημείωσε συνολικά η Alfa Romeoαπό το 1927 έως το 1957 – ένα ρεκόρ που δεν πρόκειται να ξεπεραστεί ποτέ.
  • Στις 19 Μαΐου ο αγώνας θα αναβιώσει στο Μιλάνο, στο Museo Storico AlfaRomeo που βρίσκεται στο Arese, με δοκιμές ατομικής χρονομέτρησης που θα πραγματοποιηθούν στην εσωτερική πίστα.
  • Οι πιλότοι Marcus Ericsson και Charles Leclerc της ομάδας Alfa RomeoSauber F1 – που συμμετέχουν και στο πρωτάθλημα Formula 1 2018 – θα είναι επίσης παρόντες.
  • Από τις 19 Μαΐου έως τον Δεκέμβρη του 2018, το Μουσείο θα φιλοξενεί την έκθεση “11 Volte Campione”.
  • Στον φετινό αγώνα θα διαγωνιστούν πολλά από τα κλασικά αυτοκίνητα της Alfa Romeo από τη συλλογή της FCA Heritage: από το 6C 1500 SS μέχρι το 6C1750 GS, κι από το 1900 SS μέχρι το 1900 Sport Spider.
  • 30 μοντέλα Alfa Romeo Giulia και Stelvio θα αποτελούν τα επίσημα αυτοκίνητα του Mille Miglia

Πηγή: autoliveris.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.