ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικά ΜΜΕ

Σκάνδαλο η απόφαση της Ελλάδας να δώσει το «ΟΚ» σε έναν ακόμη πραξικοπηματία

Για ένα ακόμη σκάνδαλο κάνουν λόγο τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με την απόφαση της Επιτροπής Ασύλου να αφεθεί ελεύθερος ένας δεύτερος εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που κατηγορούνται ως πραξικοπηματίες από το καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν.

«Σκάνδαλο η απόφαση της Ελληνικής Επιτροπής Ασύλου» αναφέρει στον τίτλο της η Sabah, υπογραμμίζοντας ότι ενέκρινε το αίτημα ενός ακόμη στρατιώτη του κινήματος Γκιουλέν (FETÖ), του Αχμέτ Γκιουζέλ, για άσυλο μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

Στη συνέχεια παραθέτει την απόφαση της Επιτροπής, η οποία μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι οι στρατιώτες αντιμετωπίζουν σοβαρούς κινδύνους, εάν επιστρέψουν στην Τουρκία.

Παράλληλα, αναφέρει και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να επικυρώσει στις 19 Απριλίου την απελευθέρωση υπό περιοριστικούς όρους του συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου.

«Η Ελλάδα αποδέχθηκε έναν ακόμη στρατιώτη του Γκιουλέν», γράφει η Yeniakit, τονίζοντας ότι η επιτροπή ασύλου έκανε δεκτό το αίτημα του Γκιουζέλ, μετά το αντίστοιχο του Özkaynakçı, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος.

«Οι ελληνικές αρχές έδωσαν το ΟΚ σε έναν ακόμη πραξικοπηματία», τονίζει το Anadolou, υπογραμμίζοντας ότι η επιτροπή επικύρωσε την αίτηση ασύλου και δεύτερου Τούρκου πρώην στρατιωτικού που συμμετείχε στην αιματηρή απόπειρα πραξικοπήματος, το οποίο «ενορχήστρωσε ο εξόριστος στις ΗΠΑ ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν».

Επισημαίνει ακόμη την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να επικυρώσει στις 19 Απριλίου την απελευθέρωση του Süleyman Özkaynakçı, συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, με το οποίο μετέβησαν στην Ελλάδα οι οκτώστρατιώτες.

«Η τελική απόφαση για τους οκτώ στρατιωτικούς αναμένεται αργότερα αυτό το μήνα», τονίζει το ΑΑ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.