ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενώ συνεχίζει να ζητά εκλογές με κάθε ευκαιρία…

Τους στόχους του ενεργειακού σχεδιασμού που χρειάζεται η χώρα, έθεσε η Φώφη

Αγώνα δρόμου για την υπεράσπιση της πρότασης της Φώφης Γεννηματά για «εδώ και τώρα εκλογές» δίνουν, τόσο η ίδια, όσο και οι συνεργάτες της.

Με συνεχείς συνεντεύξεις και εξειδικεύσεις της αρχικής ιδέας, άλλωστε, κατάφεραν να αλλάξουν την ατζέντα μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι αλλάζει την στρατηγική του το Κίνημα Αλλαγής. Διότι, μπορεί η Φώφη Γεννηματά να πήρε μία τόσο σημαντική πρωτοβουλία την Τετάρτη, δεν είναι όμως η μόνη. Είχαν προηγηθεί εκείνες για Συνταγματική Αναθεώρηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση και θα ακολουθήσουν άλλες, με πρώτη εκείνη για την Δημόσια Διοίκηση.

Ενδεικτικό είναι ότι χθες, από το συνέδριο της Hellenic Association for Energy Economics, όπου βρέθηκε, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής τόνισε την ανάγκη ενός μακροχρόνιου εθνικού ενεργειακού σχεδιασμού, ο οποίος δεν μπορεί παρά να λαμβάνει υπόψη τη στροφή της ΕΕ στην κυκλική οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα, τις αποφάσεις για Ενεργειακή Ένωση, του στόχους για το 2030 και το 2050, τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα και τις εθνικές μας προτεραιότητες.

Σε αυτή τη βάση, η Φώφη Γεννηματά πρότεινε εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής έξι βασικούς στόχους του εθνικού μακροχρόνιου ενεργειακού σχεδιασμού που χρειάζεται η χώρα ως εξής :

- Την εξασφάλιση και θωράκιση της ενεργειακής μας επάρκειας και ασφάλειας
- Την παροχή προσιτών και ποιοτικών ενεργειακών αγαθών στους πολίτες και τις επιχειρήσεις, σε όλες τις περιοχές της χώρας με ουσιαστική αντιμετώπιση της «ενεργειακής φτώχειας»
- Την ανάδειξη του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας μέσω των πλεονεκτημάτων που παρέχουν οι ενεργειακές οδεύσεις και πηγές για το φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια, χωρίς να παραβλέπει κανείς τις νέες παραγωγικές μας δυνατότητες από τα εντοπισμένα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.
- Την προώθηση της αναπτυξιακής διάστασης της ενέργειας μέσω των επενδύσεων, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την παραγωγή καινοτόμων ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών.
- Την ενεργή συμμετοχή στις διεθνείς προσπάθειες για καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, που ενισχύθηκαν σημαντικά με την ιστορική συμφωνία στο Παρίσι.
- Τη σταδιακή μετάβαση σε ένα ενεργειακό σύστημα μηδενικού ισοζυγίου εκπομπών ως το 2050.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.