ΚΟΣΜΟΣ

Με δηλώσεις του

Τραμπ: Κίνα και Ευρώπη έχουν γίνει πολύ κακομαθημένες στο εμπόριο

Με δηλώσεις του από το Οβάλ Γραφείο ο Αμερικανός πρόεδρος προσγειώνει τις προσδοκίες για μια συμφωνία με την Κίνα στο εμπόριο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη ότι η Κίνα έχει «γίνει πολύ κακομαθημένη» στο εμπόριο, καθώς Αμερικανοί και Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν ξεκινήσει το δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων για το εμπόριο.

Ειδικότερα, ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια εμφάνισής του με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε για τις συνομιλίες με την Κίνα: «Θα είναι επιτυχημένες; Τείνω να αμφιβάλω».

«Ο λόγος που αμφιβάλλω είναι επειδή η Κίνα έχει γίνει πολύ κακομαθημένη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει γίνει πολύ κακομαθημένη. Άλλες χώρε έχουν γίνει πολύ κακομαθημένες, επειδή έπαιρναν πάντα το 100% αυτών που ζητούσαν από τις ΗΠΑ», τόνισε. «Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτό πια», είπε σύμφωνα με το CNBC.

Οι δηλώσεις του έρχονται την ώρα που στην Ουάσιγκτον κινεζική αντιπροσωπεία συζητάει το θέμα του εμπορίου με ανώτερους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.