ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αμα κάνεις κάτι τέτοιο...»

Μπακογιάννη κατά του Κοτζιά για τη δημοσιοποίηση των εγγράφων του ΥΠΕΞ

Η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά το τέλος της ψηφοφορίας στη Βουλή, κατηγόρησε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ότι δημοσιοποίησε απόρρητα έγγραφα ειδικού χειρισμού του Υπουργείου Εξωτερικών που αφορούν στη διαπραγμάτευση με την πΓΔΜ για τη δημιουργία εντυπώσεων. 

Συγκεκριμένα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών της ΝΔ, ανέφερε ότι ο κ. Κοτζιας έδωσε επιλεκτικά τα έγγραφα για δημιουργία εντυπώσεων ενώ από το πρωί η ίδια τον είχε προκαλέσει να καταθέσει το σύνολο των εγγράφων που αφορούν και στην δική του θητεία και την δική του διαπραγμάτευση με τα Σκόπια.

Όπως είπε η Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Κοτζιάς απέφυγε να το κάνει ώστε να υπάρχει πλήρης ο φάκελος στη διάθεση της Βουλής, των δημοσιογράφων και των ερευνητών και να καταγραφεί ιστορικά η όλη πορεία των συνομιλιών και της διαπραγμάτευσης από τη δημιουργία του θέματος μέχρι σήμερα.

«Ουδέποτε στην κοινοβουλευτική ιστορία βρέθηκε υπουργός Εξωτερικών να ανεμίζει χαρτιά ειδικού χειρισμού. Εμείς ουδέποτε κάναμε τέτοιο πράγμα, διότι θεωρούμε ότι το υπουργείο Εξωτερικών είναι ένα. Εγώ τα έχω όλα τα έγγραφα που αφορούν στη θητεία του, αλλά ακόμη και σήμερα, που είχα την υποψία ότι ο κ. Κοτζιάς θα φέρει στη Βουλή αποχαρακτηρισμένα έγγραφα, δεν έκανα το ίδιο. Κατέθεσα μόνον τα έγγραφα που δεν φέρουν τον χαρακτηρισμό ως απόρρητα. 'Αμα κάνεις κάτι τέτοιο, είσαι Κοτζιάς» είπε η κα Μπακογιάννη.

Πηγή : ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.