ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη

Η Αλ Κάιντα κατηγορεί τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας για «αμαρτωλές» μεταρρυθμίσεις

Η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (Aqpa) επέκρινε τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σάλμαν στη χώρα του, εκτιμώντας ότι είναι «αμαρτωλές».

«Η νέα εποχή του μπιν Σαλμάν αντικαθιστά τα τεμένη με κινηματογράφους», σχολίασε ειρωνικά η Aqpa που είναι το πιο επικίνδυνο παρακλάδι του τρομοκρατικού δικτύου, σε ανακοίνωσή της στον ιστότοπο Madad.

«Αντικατέστησε τα βιβλία των ιμάμηδων με ανοησίες άθεων και λαϊκών της Ανατολής και της Δύσης και άνοιξε τις πόρτες στη διαφθορά και την ηθική κατάπτωση», προσθέτει η οργάνωση.

Η Aqpa κατήγγειλε τον πρώτο αγώνα κατς που πραγματοποιήθηκε στη Σαουδική Αραβία στα τέλη Απριλίου στη Τζέντα, όπου «ξένοι και άπιστοι παλαιστές εμφανίστηκαν μισόγυμνοι και φορώντας σταυρούς σε μια συγκέντρωση νεαρών μουσουλμάνων, ανδρών και γυναικών».

Στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων και εκσυγχρονισμού που προωθεί ο πρίγκιπας διάδοχος τους τελευταίους μήνες διοργανώθηκαν στη Σαουδική Αραβία συναυλίες και μια εβδομάδα μόδας.

Το βασίλειο έχει αρχίσει να ανοίγει και κινηματογραφικές αίθουσες, έπειτα από 35 χρόνια που απαγορεύονταν, ενώ περιόρισε τις εξουσίες της θρησκευτικής αστυνομίας.

Ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ορίστηκε πρίγκιπας διάδοχος τον Ιούνιο του 2017 από τον πατέρα του. Έχει δεσμευθεί σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο ενός σχεδίου με την ονομασία «Όραμα 2030» που έχει στόχο να μεταμορφώσει το βασίλειο αυτό του Κόλπου, όπου οι μισοί από τους 31 εκατομμύρια κατοίκους είναι κάτω των 25 ετών.

Έχει υποσχεθεί μια Σαουδική Αραβία «μετριοπαθή και ανεκτική», σε αντίθεση με την εικόνα που είχε η χώρα μέχρι τώρα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.