ΚΟΣΜΟΣ

Υπουργός Οικονομικών

Η Ρωσία ανακοινώνει δασμούς στα αμερικάνικα αυτοκίνητα

Η Ρωσία ενδέχεται να αυξήσει τους δασμούς και στα εισαγόμενα αμερικανικά αυτοκίνητα. Αυτό άφησε να εννοηθεί ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Μαξίμ Ορέσκιν, όταν στο σχετικό ερώτημα που του τέθηκε απάντησε πως «το ζήτημα αυτό εξετάζεται».

Ο Μαξίμ Ορέσκιν είχε δηλώσει στις 19 Ιουνίου ότι η Ρωσία στο άμεσο μέλλον θα επιβάλλει δασμούς σε εισαγόμενα αμερικανικά προϊόντα, και όχι μόνο σε προϊόντα ανάλογα των οποίων υπάρχουν στην ρωσική αγορά. Ο σχετικός κατάλογος με τα εν λόγω προϊόντα θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Τα συνολικά μέτρα που θα ανακοινωθούν αρχικά ως απάντηση στην επιβολή αμερικανικών δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από τη Ρωσία, θα είναι της τάξεως των 93 εκατομμυρίων δολαρίων. Το σύνολό ωστόσο των απαντητικών μέτρων που θα μπορούσε να επιβάλει η Ρωσία με βάση του κανονισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) θα είναι της τάξεως των 538 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με του υπολογισμούς που έχει κάνει η Μόσχα, το πόσο αυτό αναλογεί στη ζημιά που υπέστησαν οι ρωσικές εξαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.