ΚΟΣΜΟΣ

An

Παράθυρο για κυβέρνηση συνασπισμού από τον Ερντογάν

Κυβέρνηση συνασπισμού ίσως να σχηματίσει το κυβερνών κόμμα αν χάσει την πλειοψηφία στην τουρκική Βουλή, είπε χθες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το AKP ( Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) ενδέχεται στην αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής να χάσει την πλειοψηφία που είχε στο κοινοβούλιο, ενώ ίσως χρειαστεί να διεξαχθεί δεύτερος γύρος προεδρικών εκλογών, καθώς ο Ερντογάν δεν φαίνεται να είναι σε θέση να κερδίζει την απόλυτη πλειοψηφία που χρειάζεται από τον πρώτο γύρο.

«Αν είμαστε κάτω από τις 300 (έδρες), τότε ίσως αναζητήσουμε να σχηματίσουμε συνασπισμό», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος στον ραδιοφωνικό σταθμό Kral FM υποστηρίζοντας ότι αυτή η πιθανότητα είναι «πολύ, πολύ μικρή», χωρίς, ωστόσο, να αποκαλύψει με ποιο κόμμα θα κάνει συνασπισμό, ή πόσο δύσκολο είναι να βρει κυβερνητικούς εταίρους.

Το AKP συνασπίστηκε με το εθνικιστικό MHP πριν από τις εκλογές, ενώ και κόμματα της αντιπολίτευσης επίσης κατεβαίνουν μαζί στις εκλογές.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι ίσως χρειαστεί να επαναληφθούν οι βουλευτικές εκλογές, αν ο συνασπισμός του με το AKP δεν καταφέρει να κερδίσει την πλειοψηφία την Κυριακή.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.