ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απουσία του Αλέξη Τσίπρα

Πολιτικό Συμβούλιο με φόντο την «Αποστασία»

Οι καταγγελίες του Μεγάρου Μαξίμου για επιχείρηση αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης, σε συνδυασμό με τις απώλειες δύο βουλευτών μέσα σε 15 ημέρες από την κυβερνητική πλειοψηφία αξιολογούνται στην μεσημβρινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί απόντος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που παραμένει στις Βρυξέλλες, ωστόσο τα νέα δεδομένα των τελευταίων ημερών κατέστησαν «επιτακτική» την σύγκληση του οργάνου.
Άλλωστε, η πολιτική αντιπαράθεση μετά τις καταγγελίες της κυβέρνησης για «προσπάθεια Αποστασίας» κορυφώνεται, με το Μαξίμου να βάζει στο στόχαστρο «συγκεκριμένα επιχειρηματικά ολιγαρχικά κέντρα», όπως χαρακτηριστικά έλεγαν χθες και προχθές ανώτατες κυβερνητικές πηγές. Εξάλλου, τις σχετικές καταγγελίες επανέλαβε χθες και επωνύμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Προβληματισμός

Στο Πολιτικό Συμβούλιο θα εκτιμηθεί, προφανώς, κατά πόσον επηρεάζεται η σταθερότητα του κυβερνητικού σχήματος μετά την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λαζαρίδη αλλά και την διαγραφή του Δημήτρη Καμμένου. Παράλληλα, στην Κουμουνδούρου θα τεθεί στο μικροσκόπιο η «αντοχή» ενός εκάστου των βουλευτών του κόμματος του Πάνου Καμμένου, αφού ελάχιστοι στον ΣΥΡΙΖΑ βάζουν το χέρι τους στη φωτιά ότι δε θα επακολουθήσουν νέα… απρόοπτα. Πάντως, η κύρια εκτίμηση στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος είναι πως πλέον, η «σφιχτή» πλειοψηφία των 152 βουλευτών δεν αφήνει περιθώρια για… «παλικαρισμούς», καθώς, όπως λένε στελέχη και του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, «ποιος θα θέλει να μείνει στην ιστορία σαν Συμπιλίδης και μάλιστα σε βάρος μίας κυβέρνησης που έβγαλε τη χώρα από το Μνημόνιο;».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.