ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη τεσσάρων ατόμων για παράνομο διαδικτυακό στοίχημα

Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για λειτουργία ιστότοπου παράνομου στοιχηματισμού, μέσω διαδικτύου, χωρίς νόμιμη άδεια. Ειδικότερα, η ΔΔΗΕ, που πραγματοποιεί εντατικές δράσεις για την καταπολέμηση της διενέργειας παράνομου στοιχηματισμού και τυχερών παιχνιδιών, μέσω διαδικτύου, λόγω και του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018, συνέλαβε χθες δύο Ελληνες, 61 και 45 ετών, μια 41χρονη Ελληνίδα και μία 29χρονη αλλοδαπή. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, διαδικτυακού στοιχηματισμού και τυχερών παιχνιδιών, μέσω διαδικτύου. Επιπλέον, συγκατηγορούμενοί τους είναι ένας ακόμη Ελληνας και ένας αλλοδαπός.

Σημειώνεται, ότι η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία του Ο.Π.Α.Π, σχετικά με τη λειτουργία ιστοσελίδας αγνώστου διαχειριστή, που προσφέρει παράνομα παιχνίδια και παράνομο στοιχηματισμό μέσω διαδικτύου. Κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, πραγματοποίησαν έρευνες στις οικίες και σε λοιπούς χώρους που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες στην Αττική και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

-Δύο σταθεροί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, όπου είχε εγκατασταθεί ειδικό λογισμικό διαγραφής αρχείων και δραστηριοτήτων.

-Πλήθος εγγράφων τα οποία σχετίζονται με την παράνομη εταιρία και το καθεστώς λειτουργίας της στην Ελλάδα, καθώς και κάρτες, από τις οποίες κατασχέθηκαν ενδεικτικά δέκα και φέρουν στη μία όψη τους λογότυπο διαδικτυακής εταιρίας στοιχηματισμού και στην άλλη λογότυπα καρτών πληρωμής.

-Εντυπο αποδεικτικό υλικό στο οποίο αναγράφονται καταστήματα - συνεργάτες και οικονομικά στοιχεία.

-Το χρηματικό ποσό των 1.405 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.