ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακιντζί: Όχι σε νέες συνομιλίες από το μηδέν και με ανοικτό τέλος

Εποικοδομητική χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μπαρίς Μπουρτζιού, τη συνάντηση που είχε χθες ο Μουσταφά Ακιντζί με την ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ. Στη συνάντηση, ο κ. Ακιντζί εξέφρασε τις απόψεις του για τον τρόπο και το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθηθεί από δω και πέρα στις διαπραγματεύσεις.

Σε γραπτή δήλωσε που εκδόθηκε ο κ. Μπουρτζιού αναφέρει ότι ο κ. Ακιντζί εξήγησε με παραδείγματα τις εποικοδομητικές πρωτοβουλίες που πήρε η τουρκοκυπριακή πλευρά μέχρι σήμερα και εξήγησε λεπτομερώς στην κ. Λουτ τους λόγους που δεν έγινε εφικτό να υπάρξει λύση ως τώρα, παρά τις θετικές προσπάθειες της τουρκοκυπριακής πλευράς, όπως ανέφερε

Ξεκάθαρα, σύμφωνα με τον κ. Μπουρτζιού, ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά, που πάντοτε επιδεικνύει μια εποικοδομητική και επικεντρωμένη στη λύση στάση , υπό το φως των εμπειριών στις διαδικασίες των διαπραγματεύσεων, δεν θα αποτελέσει μέρος μιας νέας διαδικασίας από το μηδέν, ανοικτού τέλους και γεμάτη αβεβαιότητα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.