ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Μέγαρο Μαξίμου

Στον Τσίπρα ο Κοτζιάς μετά την ακύρωση της επίσκεψης Λαβρόφ

Εκτακτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έχει ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς στο Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή την ακύρωση της επίσκεψης του Ρώσου ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ.

Ενδεικτικό της έκτακτης κατάστασης ήταν πως ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έφυγε από το υπουργεί, ενώ ήταν σε εξέλιξη ημερίδα για τις νομικές πτυχές της συμφωνίας των Πρεσπών.
Αν και ο ίδιος δεν είπε το λόγο της συνάντησης του με τον πρωθυπουργό, είναι βέβαιο πως πρόκειται για τις τεταμένες σχέσεις, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, της Αθήνας με τη Μόσχα.

Βόμβα Λαβρόφ: Δεν έρχεται στην Ελλάδα

Η επίσκεψη του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ το φθινόπωρο στην Αθήνα ακυρώνεται, όπως μεταδίδει το Tass.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στην ελληνική πρωτεύουσα είπε στο πρακτορείο ότι η χρονική στιγμή δεν είναι πλέον κατάλληλη για την προγραμματισμένη επίσκεψη του Ρώσου υπ Εξ στην Ελλάδα.

Η ελληνική κυβέρνηση είχε προσκαλέσει τον περασμένο μήνα τον Λαβρόφ να επισκεφθεί τη χώρα μας, αλλά οι διμερείς σχέσεις διέρχονται κρίση μετά την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα άλλων δύο, με την κατηγορία ότι προσπαθούσαν να δωροδοκήσουν Έλληνες αξιωματούχους και να υποκινήσουν διαδηλώσεις κατά της συμφωνίας των Πρεσπών που άνοιξε το δρόμο για την ένταξη της ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Ρώσος πρεσβευτής: Η Ρωσία θα απελάσει Έλληνες διπλωμάτες

Ο Ρώσος πρεσβευτής δήλωσε ακόμα στο TASS ότι η Ρωσία θα απελάσει Έλληνες διπλωμάτες αλλά οι ημερομηνίες και ο αριθμός των Ελλήνων διπλωματών που θα απελαθούν δεν είναι ακόμα γνωστές.

Ο Αντρέι Μασλόφ δήλωσε: «Έχουμε ήδη πει ότι θα υπάρξουν αντίμετρα. Δεν ξέρω πότε και τον ακριβή αριθμό αλλά σύμφωνα με την υπάρχουσα πρακτική θα υπάρξουν αντίποινα».

Η απάντηση της Αθήνας: «Είναι καλοδεχούμενος πάντως»

Σε μια πρώτη αντίδραση για την ακύρωση της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα., διπλωματικές πηγές των Αθηνών σχολίαζαν ότι το αίτημα της επίσκεψης του κ. Λαβρόφ στην Ελλάδα είχε διατυπωθεί από τη ρωσική πλευρά.

Διπλωματικές πηγές διευκρίνησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχολιάζοντας τη δήλωση του Ρώσου πρέσβη στην Ελλάδα περί της ακύρωσης της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα, ότι το αίτημα της επίσκεψης του κ. Λαβρόφ στη χώρα μας είχε διατυπωθεί από τη ρωσική πλευρά.

Οι ίδιες πηγές επισήμαναν επίσης ότι σε κάθε περίπτωση ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είναι καλοδεχούμενος στην Αθήνα.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.