ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δηλώσεις σε ημερίδα για το μέλλον της Ευρώπης

Βούτσης: Η Ελλάδα μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν η ΕΕ και η δημόσια διοίκηση, αλλά και η αρχιτεκτονική που πρέπει να έχει το οικοδόμημα της Ευρώπης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ημερίδας για το μέλλον της Ευρώπης, που διοργανώθηκε στην Αθήνα από το υπουργείο Εξωτερικών και το Εθνικό Κέντρο Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).

«Η ημερίδα αυτή ανταποκρίνεται στην ανάγκη μιας συζήτησης που είναι αναγκαία σε αυτήν τη φάση για κρίσιμα θέματα» ανέφερε στην εισαγωγή του χαιρετισμού του ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Παίρνοντας τον λόγο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τον χαιρετισμό του οποίου άνοιξε η ημερίδα, ο κ. Βούτσης τόνισε την ανάγκη δημοκρατίας στα όργανα της ΕΕ, νέας αρχιτεκτονικής για το ίδιο το νόμισμα, δημιουργίας οργάνων επιπλέον που να διασφαλίζουν την αλληλεγγύη και τραπεζικής ένωσης. Επιπρόσθετα, έθεσε και το δημοσιονομικό ζήτημα, λέγοντας πως «όποιος θεωρεί ότι με προϋπολογισμό 1% μπορούν να ασκηθούν κοινές πολιτικές ή να υπάρξει κοινή ΕΕ, είναι βαθιά νυχτωμένος».

Αυτά τα θέματα, σημείωσε ο κ. Βούτσης, άπτονται και έρχονται να κουμπώσουν με τα ζητήματα πάνω στα οποία υπάρχουν οι σκληρές αντιπαραθέσεις, όπως το προσφυγικό-μεταναστευτικό, η διαχείριση της οικονομικής κρίσης, η θέση της Ευρώπης στον διεθνή πολυπολικό κόσμο και η συμμετοχή της στον αγώνα για την ειρήνη.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. SPARTA. 20:25 05/07/2018

    Το μόνο ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα μπακαλόγατε Βούτση, είναι να είναι ένα άθλιο αποθετήριο Ισλαμιστών κακοποιών λαθρομεταναστών.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.