ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολόκληρη η εξώδικη διαμαρτυρία

Εξώδικη διαμαρτυρία της Λαϊκής Ενότητας για φίμωση από την ΕΡΤ

Η Λαϊκή Ενότητα διαμαρτυρόμενη για τον αποκλεισμό της από την ΕΡΤ ΑΕ (δημόσιο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης) απέστειλε εξώδικη δήλωση διαμαρτυρίας, απαιτώντας την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, που επιβάλει την αντικειμενική προβολή των θέσεων, δελτίων τύπου, ανακοινώσεων και γενικά της συνολικής δραστηριότητας του κόμματος και της προβολής του έργου του Ευρωβουλευτή.
Η Λαϊκή Ενότητα έχει διαμαρτυρηθεί για τον αποκλεισμό της καταρχήν στο ΕΣΡ, από 10 Μαρτίου 2017, το οποίον αναγνώρισε το βάσιμο των αιτιάσεων μας. Το ΕΣΡ τόνισε ότι, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η ΛΑ.Ε. πρέπει να έχει την ίδια μεταχείριση με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα (η ΛΑ.Ε. διαθέτει ευρωβουλευτή). Το ΕΣΡ ζήτησε δυο φορές εγγράφως εξηγήσεις από τη Διοίκηση της ΕΡΤ για τον αποκλεισμό της «Λαϊκής Ενότητας», στα οποία η Διοίκηση ουδέποτε απάντησε.
Παράλληλα έχουν πραγματοποιηθεί δυο συναντήσεις αντιπροσωπείας της Λαϊκής Ενότητας με τη Διοίκηση της ΕΡΤ, όπου η ΕΡΤ δεσμεύτηκε για την προβολή του κόμματος σύμφωνα και με τη νομοθεσία, δέσμευση όμως την οποία επίσης ουδέποτε υλοποίησε.

Αντιθέτως, όπως καταγγέλλει το κόμμα του Πάνου Λαφαζανη, εδώ και τρία χρόνια, σχεδόν, γίνεται κάθε προσπάθεια για τον αποκλεισμό της ΛΑ.Ε. από την ΕΡΤ, ακόμη και σε περιπτώσεις που έρχονται συνεργεία της ΕΡΤ σε εκδηλώσεις της ΛΑ.Ε, η είδηση σκοπίμως αποκλείεται από τα αντίστοιχα Δελτία Ειδήσεων.

Και η σχετική ανακοίνωση της ΛΑΕ καταλήγει:
"Θεωρούμε ότι ο αποκλεισμός αυτός είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (έχει την ευθύνη της ΕΡΤ) και οφείλεται στο γεγονός ότι η Λαϊκή Ενότητα είναι η μόνη πολιτική δύναμη με καθαρό αντιμνημονιακό ριζοσπαστικό λόγο και συγκεκριμένες προτάσεις, που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αποκλεισμός μας, όμως, δεν μπορεί να συνεχίζεται.
Η Λαϊκή Ενότητα, αν δεν αλλάξει αμέσως η συμπεριφορά της ΕΡΤ, θα χρησιμοποιήσει άμεσα όλα τα ένδικα και κινηματικά μέσα σε βάρος της Διοίκησης της ΕΡΤ για να υπερασπίσει την πολυφωνία και την δημοκρατία.
Όσοι προσπαθούν να το εμποδίσουν αυτό είναι παράνομοι και θα λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό αλλά και στα δικαστήρια".

Ολόκληρη η εξώδικη διαμαρτυρία της Λαϊκής Ενότητας έχει ως εξής:

Εξώδικη Δήλωση-Διαμαρτυρία και Πρόσκληση
Του Πολιτικού Κόμματος «Λαϊκή Ενότητα», οδός Πατησίων 14 (Στοά Φέξη) νομίμως εκπροσωπούμενου

Προς:

Την «ΕΡΤ Α.Ε.», που εδρεύει στην Αθήνα, Κατεχάκη & Μεσογείων 136, νομίμως εκπροσωπουμένων.

Κοινοποιούμενη:

Στο «Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης», που εδρεύει στην Αθήνα, Αμερικής 5.

Κύριοι
Όπως σας είναι καλά γνωστό η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ) είναι πολιτικό κόμμα, που στις τελευταίες εθνικές εκλογές ψηφίστηκε από το 2,86% των Ελλήνων πολιτών και για ελάχιστες ψήφους δεν κατόρθωσε να έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Παράλληλα, το κόμμα μας εκπροσωπείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τον ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή.

Από την ίδρυση της Λαϊκής Ενότητας, τον Αύγουστο του 2015 μέχρι σήμερα παραλείπετε συστηματικά την προβολή θέσεων, δελτίων τύπου, ανακοινώσεων και της δραστηριότητας εν γένει του κόμματος και την προβολή του έργου του ευρωβουλευτή μας.

Και τούτο παρά το ότι, ως δημόσιο, μάλιστα , μέσο μαζικής ενημέρωσης, έχετε υποχρέωση της τήρησης της αρχής της πολιτικής πολυφωνίας, της πολυμέρειας και της αντικειμενικής ενημέρωσης του τηλεοπτικού κοινού μέσω της παρουσίασης των θέσεων και των απόψεων των πολιτικών κομμάτων, που εκπροσωπούνται στη Βουλή των Ελλήνων και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατά τις διατάξεις των άρθρων 15 παρ.2 του Συντάγματος, 2 παρ.3 και 3 παρ. 3 Ν. 4173/2013, 1παρ. 1 Ν.3592/2007, 3 παρ.1 Ν.1866/1989, 4 παρ.1 Ν. 2863/2000, 14 παρ. 1α Π.Δ. 77/2003 και 11 παρ.2 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για τον παράνομο και πολιτικά ανήθικο αποκλεισμό μας από την ΕΡΤ Α.Ε., έχουμε διαμαρτυρηθεί στο ΕΣΡ με την από 10/03/2017 επιστολή μας μας. πρωτ. ΕΣΡ 1713/10.3.2017) που έχει τεθεί υπ’ όψη σας με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 331/5.4.2017 και 602/4.7.2017 έγγραφα του ΕΣΡ, τα οποία σας έχει κοινοποιήσει και στα οποία δεν έχετε απαντήσει, όπως έχετε υποχρέωση από το νόμο (σχετ. ΣτΕ 243, 245, 248, 249, 250/2012). Παράλληλα, έχουμε πραγματοποιήσει δυο συναντήσεις με τη διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. όπου δεσμευτήκατε για την προσήκουσα προβολή του κόμματός μας, κάτι το οποίο μέχρι και σήμερα δεν συνέβη.

Αντίθετα, εξοργιστικό παράδειγμα της τακτικής αποκλεισμού και παραπληροφόρησης, που ακολουθείτε σε βάρος μας , είναι το ότι όταν στις 21/8/2018 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, ώρα 9.00 μ.μ., μία από τις σπάνιες και ελάχιστες φορές, προβλήθηκε δήλωση του επικεφαλής του κόμματός μας Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος σχολίαζε το διάγγελμα του πρωθυπουργού, η δήλωση αυτή προβλήθηκε χωρίς φωτογραφία του επικεφαλής μας και χωρίς προβολή του εμβλήματος-λογοτύπου του κόμματος, αλλά αντίθετα με τελείως άσχετες εικόνες.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μη γίνεται η σύνδεση της δήλωσης με τον πολιτικό μας φορέα και να επέρχεται σύγχυση σε βάρος της ενημέρωσης του ελληνικού λαού, ως δημόσιο μέσο μαζικής ενημέρωσης.

Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για τη συνεχιζόμενη συστηματική, ανήθικη και παράνομη τακτική σας φίμωσης και αποκλεισμού του κόμματός μας από την ενημέρωση, που υποχρεούστε να παρέχετε στον ελληνικό λαό.

Σας καλούμε να απέχετε από τέτοιες ενέργειες στο μέλλον και να προβάλετε τη δραστηριότητα, τις απόψεις, τα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις του κόμματός μας με το δημοσιογραφικό ενδεδειγμένο τρόπο, σύμφωνα με τους κείμενους νόμους και το Σύνταγμα, και σας δηλώνουμε με επιφύλαξη κάθε δικαιώματός μας ότι οι ενέργειες σας αυτές δεν θα μείνουν χωρίς απάντηση.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής, με επιφύλαξη παντός δικαιώματός μας, να επιδώσει νομίμως την παρούσα όπου απευθύνεται, προς γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρο το κείμενο της παρούσας στην οικεία έκθεση επίδοσης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.