ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργός Εξωτερικών

Κοτζιάς: Η Ελλάδα στηρίζει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό των Δυτικών Βαλκανίων

Τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό των Δυτικών Βαλκανίων υποστήριξε στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Gymnich, ο Νίκος Κοτζιάς, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να βοηθήσει με κάθε τρόπο προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στην ανάγκη πολιτικής ειρήνης που πρέπει να επικρατήσει στη Συρία, ούτως ώστε να αποφευχθεί η επιμήκυνση της ανθρωπιστικής κρίσης στην περιοχή.

Πιο αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Κοτζιά μετά το πέρας των εργασιών της άτυπης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών:

«Χθες και σήμερα είχαμε την Άτυπη Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Συζητήσαμε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα στη Συρία. Υπογράμμισα την ανάγκη να επιμείνουμε σε μία πολιτική ειρήνης που να διασφαλίζει με πραγματικά μέτρα, τα οποία όμως δεν υπάρχουν ακόμα, την επιστροφή των προσφύγων.

Κουβεντιάσαμε για τις διατλαντικές σχέσεις και την ανάγκη η Ευρώπη να έχει αυτοτελή πολιτική για τα ζητήματα, επί των οποίων υπάρχουν ανταγωνισμοί.

Σήμερα κουβεντιάσαμε περισσότερο για τα Δυτικά Βαλκάνια. Για άλλη μία φορά η Ελλάδα υποστήριξε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων, με τα οποία συνεργάζεται, και όπου η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να παίξει έναν ιδιαίτερο, καθοριστικό ρόλο».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Κοτζιά:

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.