ΕΛΛΑΔΑ

Στοιχεία του Επιμελητηρίου

Μαγνησία: 3.000 επιχειρήσεις κατέβασαν «ρολά» στην οκταετία της κρίσης

Με λιγότερες 3.000 επιχειρήσεις αφήνει το τέλος των μνημονίων την αγορά της Μαγνησίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Επιμελητηρίου, που δημοσιεύει το e-thessalia.gr. τουλάχιστον 3.000 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο. «Αυτή τη στιγμή στο Επιμελητήριο Μαγνησίας είναι εγγεγραμμένες περίπου 15.000 επιχειρήσεις. Προ οκταετίας λειτουργούσαν ως εγγεγραμμένες στο Επιμελητήριο πάνω από 18.000 επιχειρήσεις. Δηλαδή μέσα σε αυτό το διάστημα έβαλαν λουκέτο τουλάχιστον 3.000 επιχειρήσεις» τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Τέλης Μπασδάνης και πρόσθεσε πως «η πτώση της κατανάλωσης, η οικονομική κάμψη σε πολλούς κλάδους, η υψηλή φορολόγηση, η απουσία ρευστότητας οδήγησαν στον τερματισμό πολλών μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που για χρόνια απασχολούσαν εργαζόμενους»

Η λήξη των μνημονίων, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αισιοδοξία και χαμόγελα.

«Τα πράγματα στην οικονομία παραμένουν δύσκολα» σημείωσε ο κ. Μπασδάνης και πρόσθεσε πως «το χρέος έχει εκτιναχθεί στο 180% του ΑΕΠ και σε αξία είναι στα 317 δισεκατομμύρια ευρώ, όταν το 2008 ήταν στα 265 δισεκατομμύρια ευρώ. Επίσης ο βρόγχος της υπερφορολόγησης δεν έχει αντιμετωπιστεί και θα παραμείνει.

Ακόμη η ανεργία κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα αγγίζοντας το 20%, ενώ στους νέους φτάνει και το 36% έχοντας διπλασιαστεί από τα προ κρίσης επίπεδα. Επίσης μορφωμένο ανθρώπινο δυναμικό μετανάστευσε στο εξωτερικό για να βρει εργασία. Τα «κόκκινα» δάνεια στραγγαλίζουν τις επιχειρήσεις, ενώ λόγω της υπερφορολόγησης έχουμε σε μεγάλο ποσοστό και εισφοροδιαφυγή».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα 40% των επαγγελματιών με νύχια και με δόντια προσπαθούν να καλύψουν τις βασικές υποχρεώσεις, δηλαδή καταβολή μισθοδοσίας, πληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ για να συνεχίσουν να υπάρχουν και τον επόμενο μήνα.

Τα τελευταία στοιχεία του Επιμελητηρίου για το πρώτο εξάμηνο δείχνουν αύξηση των εγγραφών. Θετικό σημείο, αλλά όπως ανέφερε ο κ. Μπασδάνης: «Πρόκειται για επιχειρήσεις από το χώρο των καφέ, της εστίασης, της ψυχαγωγίας όπου άνοιξαν 115 και έκλεισαν 49, δηλαδή θετικό ισοζύγιο κατά 66 ενάρξεις.

Πηγή: Μαγνησία: 3.000 επιχειρήσεις κατέβασαν «ρολά» στην οκταετία της κρίσης | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.