ΕΛΛΑΔΑ

Σε Βαρυμπόμπη, Άγιο Στέφανο και Χαλκίδα

Αποζημίωση στη Νέα Οδό για την μη λειτουργία διοδίων

Αποζημίωση που υπερβαίνει τα 11 εκατομμύρια ευρώ λόγω της μη λειτουργίας των πλευρικών σταθμών διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο, αλλά και των μετωπικών στη Χαλκίδα, κατέβαλε το υπουργείο Υποδομών στη Νέα Οδό, την εταιρεία που διαχειρίζεται την Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας.

Η αποζημίωση καλύπτει χρονική περίοδο εννέα μηνών, από την πρώτη Απριλίου του 2017 έως το τέλος του έτους, και αφορά σε απώλεια εσόδων του παραχωρησιούχου.

Σε ό,τι αφορά τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα - Πύργος, το υπουργείο Υποδομών έδωσε έγκριση στον έλεγχο των δικαιολογητικών που κατέθεσαν οι προσωρινοί μειοδότες για πέντε από τα οκτώ τμήματα του αυτοκινητόδρομου.

Για τα πρώτα τρία τμήματα, που έχει μειοδοτήσει ο όμιλος Καλογρίτσα με εκπτώσεις που υπερβαίνουν το 50%, η επιτροπή του διαγωνισμού θα καλέσει την εταιρεία με τη δεύτερη καλύτερη προσφορά, λόγω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες Καλογρίτσα.

Σε ό,τι αφορά το τέταρτο τμήμα, στο οποίο έχει επίσης μειοδοτήσει η εταιρεία Τοξότης, συμφερόντων Καλογρίτσα, δεν αναμένονται εξελίξεις προς το παρόν δεδομένου πως το Ταμείο των Μηχανικών (ΤΜΕΔΕ) ανανέωσε την εγγυητική επιστολή συμμετοχής που έδωσε στον όμιλο Καλογρίτσα, έπειτα από αίτημα του υπουργείου υποδομών.

Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό και για το τέταρτο τμήμα να κληθεί ο δεύτερος μειοδότης. Η διαδικασία οριστικοποίησης των αναδόχων, που έχει ήδη καθυστερήσει σημαντικά, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.