ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την απόφαση της ΝΔ για «εμπάργκο»

ΕΡΤ: Θα συνεχίσουμε να καλύπτουμε τις δραστηριότητες Μητσοτάκη - Καψώχας: «No comment»

«Η ΕΡΤ υποχρεούται εκ του νόμου να καλύπτει με τρόπο αναλογικό τις δραστηριότητες όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» αναφέρει η Δημόσια Τηλεόραση απαντώντας στο «εμπάργκο» της ΝΔ.

Όπως σημειώνει η ΕΡΤ «βάσει του άρθρου 3 του Ν. 4173/2013, όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει με το Ν.4324/2015, προβλέπεται σαφώς ότι η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση «μεριμνά για την παρουσίαση θεμάτων και δραστηριοτήτων πολιτικών κομμάτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και των παραγωγικών τάξεων».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ «βεβαίως, η Νέα Δημοκρατία δικαιούται να απαγορεύει στους εκπροσώπους της να συμμετέχουν σε ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ, με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει αυτή η απόφαση για την πλήρη ενημέρωση του τηλεοπτικού κοινού σε θέματα πολιτικής επικαιρότητας». Τονίζει ωστόσο πως «είναι αυτονόητο ότι η ΕΡΤ θα συνεχίσει να καλύπτει τις δραστηριότητες των πολιτικών αρχηγών ακριβώς όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία».

Απαντώντας στα στα σχόλια για το κόστος των ενημερωτικών εκπομπών της ΕΡΤ, υπενθυμίζεται «ότι όλα τα οικονομικά στοιχεία είναι αναρτημένα στη Διαύγεια» και πως «πρόσφατα κατετέθησαν επισήμως στη Βουλή, στο πλαίσιο ερώτησης προς τον Υπουργό ΨΗΠΤΕ, αναλυτικά στοιχεία για τα παραπάνω, καθώς και για το κόστος κάλυψης δραστηριοτήτων των κομμάτων».

 

Καψώχας: «No comment»

Ο δημοσιογράφος που έγινε η «πέτρα του σκανδάλου» Σωτήρης Καψώχας, καθώς παρομοίασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη με «θεωρητικό του φασισμού», στην σημερινή εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» αρκέστηκε να πει: «Νo comment. Η ΕΡΤ έχει εκδώσει ανακοίνωση».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.