17/09/2018@20:18
Σαλάτα ζυμαρικών με σπαράγγια και καπνιστό σολομό
Μια υπέροχη και λαχταριστή συνταγή με σπαράγγια και καπνιστό σολομό.
Υλικά
500 γρ. πέννες ριγέ
200 γρ. σπαράγγια
1 κρεμμύδι
½ φλ. (110 ml) ελαιόλαδο
3 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
150 γρ. καπνιστός σολομός σε φέτες, κομμένος σε μικρά κομμάτια
½ φλ. φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τις πέννες και τα σπαράγγια και βράζουμε για 10 λεπτά.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε φέτες.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι και το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά .
Ρίχνουμε μέσα στο μπολ το κρεμμύδι και τον καπνιστό σολομό και ανακατεύουμε.
Όταν βράσουν οι πέννες και τα σπαράγγια, τα στραγγίζουμε, τα μεταφέρουμε σε μία πιατέλα, τα περιχύνουμε με το μείγμα του μπολ και ανακατεύουμε.
Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr
Σχετικά άρθρα
Ετοιμάζουμε πιλάφι και το συνοδεύουμε με σπαράγγια, σαφράν και αμύγδαλα. Γευστικό και χορταστικό πιάτο, ιδανικό και για όσους ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή. Υλικά 3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο 2 κρεµµυδάκια φρέσκα, σε ροδέλες 300 γρ. ρύζι basmati 1 µεγάλη πρέζα σαφράν
Ανοιξιάτικα και καταπράσινα, τα σπαράγγια, με μιαν ευχάριστη υπόπικρη επίγευση και δροσερή γεύση, ζητούν ελάχιστες παρεμβάσεις για να αναδειχθεί η νοστιμιά τους. Ταιριάζουν σε σαλάτες, ομελέτες αλλά και ως συνοδευτικά ψητών ψαριών. Υλικά 200 γρ. σπαγγέτι 2 κουτ.
Ένα απλό πιάτο ζυμαρικών μεταμορφώνεται μέσα σε ελάχιστο χρόνο σε ένα γιορτινό πιάτο, ικανό να σταθεί σε κάθε επίσημο δείπνο. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη βότκα, σολομός και μπρικ. Μία εξαιρετική
Μία εξαιρετική συνταγή για φλογέρες με σπαράγγια και προσούτο. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); 85 γρ. προσούτο, κομμένο σε 30 σε μεγάλες φέτες 30 σπαράγγια, κομμένα
Μία εξαιρετική συνταγή για σπαράγγια τυλιγμένα με προσούτο. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); ½ φλ. ξύδι βαλσάμικο 36 χοντρά σπαράγγια, καθαρισμένα 18 φέτες προσούτο 3 κ.σ.
Μία εξαιρετική συνταγή για καρπάτσιο καπνιστού σολομού. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); 50γρ ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες 2 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί 1
Μία εξαιρετική συνταγή για αλμυρά μάφιν με καπνιστό σολομό, κάπαρη και άνηθο. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); 400 γρ.