ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σαλάτα ζυμαρικών με σπαράγγια και καπνιστό σολομό

Μια υπέροχη και λαχταριστή συνταγή με σπαράγγια και καπνιστό σολομό.

Υλικά

  • 500 γρ. πέννες ριγέ
  • 200 γρ. σπαράγγια
  • 1 κρεμμύδι
  • ½ φλ. (110 ml) ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 150 γρ. καπνιστός σολομός σε φέτες, κομμένος σε μικρά κομμάτια
  • ½  φλ. φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τις πέννες και τα σπαράγγια και βράζουμε για 10 λεπτά.

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε φέτες.

Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι και το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά .

Ρίχνουμε μέσα στο μπολ το κρεμμύδι και τον καπνιστό σολομό και ανακατεύουμε.

Όταν βράσουν οι πέννες και τα σπαράγγια, τα στραγγίζουμε, τα μεταφέρουμε σε μία πιατέλα, τα περιχύνουμε με το μείγμα του μπολ και ανακατεύουμε.

Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.