ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Τάρτα με νεκταρίνια και αμύγδαλα

Καλοκαιρινή, γλυκιά τάρτα με νεκταρίνια για επιδόρπιο πλάι σε παγωτό βανίλια ή ακόμη και για πρωινό.

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. καστανή ζάχαρη
  • 2 αβγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση:

  • 5-6 νεκταρίνια
  • 1 ½ φλ. γιαούρτι στραγγιστό
  • ¾ φλ. καστανή ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια
  • ½ φλ. αμύγδαλα λευκά, φιλέ
  • λίγη κανέλα

Για γαρνιτούρα:

  • άχνη ζάχαρη
  • φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ο C.

Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη καστανή ζάχαρη και όταν αφρατέψει το μίγμα, ρίχνουμε τα αβγά.

Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.

Με τα χέρια πλάθουμε μια μπάλα ζύμης, την οποία τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 60 λεπτά.

Αφαιρούμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε σε ένα φύλλο πάχους 3-4 χιλ.

Απλώνουμε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα, φροντίζοντας να καλύψουμε τόσο τον πάτο, όσο και τα τοιχώματα του σκεύους.

Με ένα πιρούνι τρυπάμε τον πάτο της ζύμης και επιστρέφουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Καλύπτουμε την επιφάνεια της ζύμης με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος  και γεμίζουμε με φασόλια ή φακές για να αποκτήσει βάρος.

Τοποθετούμε την ταρτιέρα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.

Αποσύρουμε από το φούρνο, αφαιρούμε το βάρος και αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη γέμιση:

Κόβουμε τα νεκταρίνια στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.

Κόβουμε τα νεκταρίνια σε μεγάλα καρέ και τα απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της τάρτας.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το γιαούρτι, τη καστανή ζάχαρη, τα αβγά, τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.

Περιχύνουμε τα νεκταρίνια με το μείγμα και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά, μέχρι να φουσκώσει η τάρτα και κατόπιν να σφίξει στο κέντρο.

Αφαιρούμε την τάρτα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.