ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υφυπουργός Εξωτερικών

Αποστάσεις Κουίκ από Καμμένο: Καμία εναλλακτική πρόταση για το Σκοπιανό

Αποστάσεις από τον Πάνο Καμμένο κράτησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, ερωτηθείς για το εάν συμφωνεί με τις δηλώσεις του για το «Σχέδιο Β'» στο Σκοπιανό.

«Το υπουργείο Εξωτερικών μέσω του αναπληρωτή υπουργού Γ. Κατρούγκαλου έδωσε απάντηση, εκεί μπορώ να σταματήσω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουίκ, μιλώντας στο ρ/σ «Στο Κόκκινο». «Προσωπικά, θέλω να σταθώ με πολλή ευλάβεια στην συμφωνία ότι μέχρι τον Μάρτιο αυτό το θέμα δεν το αγγίζουμε, εγώ θα την τιμήσω ... έχω την αίσθηση ότι στην απάντηση του κ. Κατρούγκαλου δεν έχει ενημέρωση» για σχέδιο Β΄», πρόσθεσε.

Εντύπωση μάλιστα προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Κουίκ υπενθύμισε ότι ήταν «από τους δημοσιογράφους που από το 1992, 1993 υποστήριζαν την θέση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για την σύνθετη ονομασία, απέναντι στις απόψεις του Αντώνη Σαμαρά».

Δεν θα κάνουμε τα «γλυκά ματάκια» στη ΝΔ

Παράλληλα, ο κ. Κουίκ άδειασε τον εκπρόσωπο Τύπου των ΑΝΕΛ, Θεόδωρο Τοσουνίδη, που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι ΑΝΕΛ να συζητήσουν πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης εάν η ΝΔ δεσμευτεί να μην παραχωρήσει το όνομα Μακεδονία.

«Τέτοια θέση δεν έχω ακούσει μέσα στα όργανα του κόμματος, ή να την εκφράζει προσωπικά ο πρόεδρος κ. Καμμένος». Κατά συνέπεια, ο κ. Τοσουνίδης «πρέπει να ξεκαθαρίσει εάν είναι δική του θέση, αν την υπαγόρευσε κάποιος που δεν ξέρουμε ... θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικός. Εγώ, οφείλω να το πω, δεν έχω εξουσιοδοτήσει κανέναν να κάνει "γλυκά ματάκια" στην ΝΔ, και... τον ουρανό με τα άστρα να μου φέρουν στο πιάτο», τόνισε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.