ΚΟΣΜΟΣ

Από Πέραμα και Πειραιά

Κατάσχεσαν 67 κιλά κεφαλάκια, μπόλιες και άλλα 40 κιλά ακατάλληλο αχινό

Στην κατάσχεση μη ασφαλών ακατάλληλων για κατανάλωση παραπροϊόντων κρέατος συνολικού βάρους 67 κιλών, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Στα πλαίσια των στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιούν στην αγορά.

Συγκεκριμένα, κατά τον υγειονομικό κτηνιατρικό έλεγχο σε επιχείρηση εμπορίου κρεάτων του Πειραιά, οι ελεγκτές κτηνίατροι εντόπισαν και κατέσχεσαν διάφορα κατεψυγμένα παραπροϊόντα κρέατος (μπόλιες, έντερα, γλυκάδια και κεφαλάκια) συνολικού βάρους 67 κιλών, λόγω απουσίας σημάνσεων καταλληλότητας σε συνδυασμό με ακατάλληλες συσκευασίες για επαφή με τρόφιμα.

Επίσης, οι ελεγκτές κτηνίατροι με τη συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Περάματος κατέσχεσαν στο Πέραμα 10 γυάλινα βάζα με αχινούς και 40 κιλά με κέλυφος, λόγω απουσίας άδειας αλιείας αχινού σε απαγορευμένη χρονική περίοδο σε συνδυασμό με την μεταφορά αλιευμάτων σε ακατάλληλο και μη αδειοδοτημένο όχημα.

Όλα τα κατασχεθέντα προϊόντα αποσύρθηκαν από την κατανάλωση και καταστράφηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις της κτηνιατρικής νομοθεσίας.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.