ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

«Εξαφανίζονται» αρχεία

Microsoft: Πρόβλημα με την αναβάθμιση των Windows 10

Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες από το λανσάρισμα της τελευταίας αναβάθμισης του λειτουργικού συστήματος Windows 10, η Microsoft διέκοψε τη διαδικασία, καθώς υπάρχουν αναφορές για απώλεια δεδομένων κατά την αναβάθμιση.

Η τελευταία αναβάθμιση των Windows 10 ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του πρόσφατου press event της εταιρείας, όπου ανακοινώθηκαν και οι νέες συσκευές Surface. Αξίζει να σημειωθεί ότι το «rollout» της αναβάθμισης δεν έχει ξεκινήσει επίσημα και το πρόβλημα προέκυψε σε χρήστες που «κατέβασαν» οι ίδιοι την αναβάθμιση.

Η απώλεια δεδομένων αφορά, σύμφωνα με δημοσιεύματα, την απώλεια αρχείων εγγράφων και φωτογραφιών από τους φακέλους Documents και Pictures, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα επαναφοράς τους.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι η συγκεκριμένη αναβάθμιση δοκιμαζόταν επί μακρόν, χωρίς τελικά να κατορθωθεί να εντοπιστεί και να διορθωθεί το πρόβλημα. Ορισμένοι χρήστες στο πρόγραμμα Windows Insider είχαν αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα, σύμφωνα με το Slashgear, ωστόσο καταγγέλλουν ότι η Microsoft είτε βιάστηκε να διαθέσει στο κοινό την αναβάθμιση, ώστε να συνδυαστεί με το Surface event της περασμένης εβδομάδας, είτε απέτυχε να διαχειριστεί το πρόβλημα πριν την διάθεση.

Ο αναλυτής Νικ ΜακΓκουάιρ της εταιρείας CCS Insight δήλωσε ότι η όλη υπόθεση μπορεί να πλήξει την αξιοπιστία της Microsoft και ορισμένοι χρήστες μπορεί να εμφανιστούν πλέον απρόθυμοι να κάνουν την τελευταία αναβάθμιση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.